|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Problem z zadużym poborem prądu-prośba o schemat elektryczny
SebaE - 21 Paź 2007, 18:42 Temat postu: Problem z zadużym poborem prądu-prośba o schemat elektryczny Witam,
Od jakiegoś czasu mam problem z dużym poborem prądu na postoju w mojej fieście w efekcie czego rozładowywuje mi się akumulator.
Doszedłem do tego że duży pobór jest na bezpieczniku nr 29 pod maską (20A, oznaczenie trójkąt z wykrzyknikiem w środku)
Moje pytanie jest takie za co odpowiedzialny jest ten bezpiecznik,jeśłi któś ma schemat elektryczny to będe wdzięczny.
Autko Fiesta 97r 1.3i
jackrzec - 21 Paź 2007, 19:14
Bezpiecznik 29 jest od światła wstecznego i (jeśli masz) od kompresora klimy (od sprzęgła kompresora).
SebaE - 21 Paź 2007, 19:18 Temat postu: klima jest
jackrzec napisał/a: | Bezpiecznik 29 jest od światła wstecznego i (jeśli masz) od kompresora klimy (od sprzęgła kompresora). |
Witam
Klima jest.
Z tym że jeśli wyjmę ten bezpiecznik nie mogę zapalić auta?
jackrzec - 21 Paź 2007, 19:21
Czekaj, bo coś mi się mogło pomylić - popatrzałem na mk5, postaram się odkopać od mk4
SebaE - 22 Paź 2007, 17:33 Temat postu: Pobór prądu Tak na marginesie,jaki jest dopuszczalny pobór prądu?na postoju przy wyłączonym silniku
grzeho7 - 24 Paź 2007, 18:42
miałem podobny przypadek okazało się że to jakiś przekażnik
SebaE - 24 Paź 2007, 19:37 Temat postu: bezpiecznik nr2 Doszedłem do tego że za duży pobór jest na bezpieczniku nr 2 w kabinie
Bezpiecznik ten odpowiada za lampki wewnatrz,zegarek,oraz radio podczas postoju.
Próbowałem odłączać żarówki,radio ale pobór jst nadal duży gdzie szukać przyczyny?
|
|