|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - klopoty z obrotami silnika
Józek - 14 Paź 2007, 19:13 Temat postu: klopoty z obrotami silnika witam ja mam takie pytanie bo dzis mi jak jechalem poluzowalo sie laczenie i auto zaczelo sie lepiej wkrecac na obroty a teraz jak go przykrecilem dobrze to moja fiesta niechce sie wkrecac na obroty i auto mi gasnie czy moze to byc przyczyna zapchanych dwoch ostatnich tlumikow aha i jeszcze wymienialem te 2 ostatnie tlumiki jakies 2 lata temu
Freeman - 14 Paź 2007, 21:25
Przeczytaj to sobie i napisz porządnie tego posta. Jakie łaczenie się poluzowało
Józek - 14 Paź 2007, 22:45
poluzowalo mi sie laczenie na srodku wydechu gdzie jest polaczona rurka z rurka i to laczenie jest na wysokosci drazka zmiany biegow
Freeman - 14 Paź 2007, 23:35
to może być wina tych tłumików które są za tym łączeniem. Jeśli są zapchane to to przy tym luzie spaliny miały dodatkowy wylot a dokręceniem go zlikwidowałeś. Przez dwa lata mogło się dużo zmienić. Pali Ci olej i ile masz go zazwyczaj na miarce?
Józek - 15 Paź 2007, 00:18
musze sprawdzic jutro czy spalilo mi cos oleju przez ostatni czas ale chyba nie pali mi oleju i te tlumiki tez bybylo dobrze jakbym sprawdzil bo musze to zrobic bo duzo bardziej mulasto chodzi mi fiestka teraz jak mocowania podokrecalem od wydechu
[ Dodano: Wto Paź 16, 2007 19:25 ]
no dzis to sprawdzilem i tlumik nie jest zapchany i nie bierze mi oleju silnik ale wymienilem dzis filter powietrza i jest duza poprawa a jutro bede wymienial filtr paliwa zobaczymy czy duzo sie poprawi
|
|