|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - problem
knd - 10 Paź 2007, 11:19 Temat postu: problem 1.1i 96r LPG
Fiestka szarpie tylko na benzynie (na gazie wszystko lux) bezpośrednio po uruchomieniu silnika, 2-3 razy szarpnie (np. przy ruszaniu na światłach, przy włączaniu się do ruchu), potem z upływem czasu wszystko ok. Czasami w pare sekund po odpaleniu silnika obroty spadają i gaśnie, po drugim odpaleniu juz ok.
Jest to bardzo irytujące, bo jak ruszam na swiatłach to pierwsze 4-5 sek fiestka jedzie 10km/h (przy wcisnietym gazie na maxa) potem, przez 2-3 sek szarpie okropnie. (powtorzy sie to 1-2 na nastepnych swiatłach i dalej wszystko ok jak na LPG)
Szukałem takich przypadków na forum, jednak nigdzie nie bylo jednoznacznej odpowiedzi.
Z tego co wyczytałem moze to być: czujnik temperatury silnika + reset kompa, sam nie wiem bo wskazówka podczas jazdy jest na polowie (NORM). Czyli niby ten czujnik działa.
Z góry dziekuje za porady.
diodalodz - 10 Paź 2007, 12:00
zobacz jak jest odcięte paliwo w instalacji gazowej . może zrobili elektrozawór na zasilaniu paliwa zamiast odciąć wtryskiwacza i monowtrysk się poprostu zapowietrza przez to . Albo masz korozje wtyskiwacza i się przywiesza .
vis - 11 Paź 2007, 14:37
Miewam ten sam problem - Cyklicznie.
Reset kompa pomaga na ok 1 miesiac, potem problem powraca.
Jezdze na LPG. Tylko na zimnym zapalam na paliwie.
|
|