Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Silnik krokowy i cpp...

Fejm - 28 Wrz 2007, 20:29
Temat postu: Silnik krokowy i cpp...
Witam. Miałem problemy z obrotami silnika, objawy identycznie pasowały do objawów zepsutego cpp, więc go wymieniłem, ale to nic niepomogło :-( Postanowiłem sie bliżej przyjżeć problemowi i zauważyłem że jak podłącze cpp to krokowy niepozwala zejść silnikowi na wolne obroty( niecofa tego krućca do tyłu) a jak odłącze cpp to odrazu silnik krokowy zamyka przepustnice. Najdziwniejsze jest to że zaczołem grzebać przy tym (odłanczałem i podłanczałem krokowca z cpp na zmiane) i wszystko teraz bangla idealnie krokowiec ładnie zaczoł wspułpracować z cpp ale niewiem jakim cudem to sie naprawiło a boje sie że nie na długo to będzie działać.Możecie mi to wytłumaczyć?
daniel - 28 Wrz 2007, 23:06

jak wymieniłeś ccp to robiłeś reset ?
a kable przy ccp dobre ?

Fejm - 29 Wrz 2007, 06:00

Reset komputera robiłem z 3 razy i naprawde czekałem aż wentylator sie załączy, poczym mała przejażdzka, robiłem też test na błędy kompa i nic niewykazało, jeżeli silnik krokowy jest dobry i cpp też a błędów mi żadnych niewyświetla, to co jeszcze może powodować takie objawy w moim autku?Narazie wszystko działa ale jak sie znowu sypnie to będe w kropce......
jackrzec - 29 Wrz 2007, 08:08

Fejm napisał/a:
Reset komputera robiłem z 3 razy i naprawde czekałem aż wentylator sie załączy, poczym mała przejażdzka,
To źle robiłeś ten reset.... Druga sprawa, to może wtyczka od krokowca niełączyła i tym odłączaniem i podłączaniem, poprostu "wyczyściłeś" styki i teraz łączy.
Fejm - 30 Wrz 2007, 09:18

Reset kompa robiłem tak jak pisali tu ---> http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=12721 :-) Ale tak jak już pisałem wcześniej nic to niepomagało ;-( Co do zasyfiałych styków krokowca to ta opcja odpada bo krokowiec chodził dobrze ale tylko wtedy kiedy niebyło podłączonego cpp, zaraz potym jak podpinałem cpp to krokowiec zaczynał szwankować i trzymał obroty na bardzo wysokim poziomie niepozwalając im opaść....