|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Światła w xr2i
domin45670 - 15 Wrz 2007, 19:12 Temat postu: Światła w xr2i hej, mam pytanko do takiej fiesty http://www.xplicit.no/alb...skiltsensur.jpg
Ostatnio takową dorwałem w stanie yyyyy... tragicznym. Ostro się za nią wziąłem ze znajomymi. Powiedzcie mi prosze:
- w zderzaku te reflektory bardziej na zewnątrz jakie to są (przeciwmgielne, długie, czy jakie)
- j/w tylko te bardziej wewnątrz
bo nie wiem jak je podłączyć. Ktoś zapewne powie aby po prostu podpiąć do jakiejś kostki... a ja tam żadnej kostki nie mam, prawie wszystko robię od zera
Z tych bardziej zewnętrznych mam niestety potłuczone klosze i chyba zastąpię je zwykłym płaskim szkłem :8:
dday - 15 Wrz 2007, 19:16 Temat postu: Re: Światła w xr2i
domin45670 napisał/a: |
Z tych bardziej zewnętrznych mam niestety potłuczone klosze i chyba zastąpię je zwykłym płaskim szkłem :8: |
no nie wiem czy to dobry pomysł bo jeśli się nie mylę to te zewnętrzne to są przciwmgły
a wewnętrzne to są długie
Arkadius - 15 Wrz 2007, 19:20
zewnętrzne przeciwmgłowe
wewnętrzne dalekosiężnę
a zwykłe płaskie szkło to kiepski pomysł bo światło zostanie źle rozproszone
odyniec - 15 Wrz 2007, 20:02 Temat postu: Re: Światła w xr2i
dday napisał/a: | domin45670 napisał/a: |
Z tych bardziej zewnętrznych mam niestety potłuczone klosze i chyba zastąpię je zwykłym płaskim szkłem :8: |
no nie wiem czy to dobry pomysł bo jeśli się nie mylę to te zewnętrzne to są przciwmgły
a wewnętrzne to są długie |
nie przejdzie to... przeciwmgielne np maja specjalnie tak zrobiony klosz, aby swiatlo sie rozpraszalo oswietlajac dobrze pobocza drogi, a halogeny dalekosiezne tez inne szklo maja aby dobrze daleko swiecily...
domin45670 - 15 Wrz 2007, 20:23
to najwyżej pokombinuje tak, aby w zewnętrzne władować tylko stroboskopy, wewnętrzne pozostaną długimi, z przeciwmgielnymi się chyba tak nie pali (ewentualnie można je pominąć ))
--
no chyba, że znajdę jakiś zakład, który mi na podstawie moich popękanych zrobi forme i odleje ze szkła lub plastiku nowe, bo klejenie raczej nie jest zbyt estetyczne (a może je skleić i nanieść na nie folie lekkoprzyciemniającą?). Nie mam pewności jak to najlepiej ugryźć
odyniec - 15 Wrz 2007, 22:37
domin45670 napisał/a: | to najwyżej pokombinuje tak, aby w zewnętrzne władować tylko stroboskopy, wewnętrzne pozostaną długimi, z przeciwmgielnymi się chyba tak nie pali (ewentualnie można je pominąć ))
--
no chyba, że znajdę jakiś zakład, który mi na podstawie moich popękanych zrobi forme i odleje ze szkła lub plastiku nowe, bo klejenie raczej nie jest zbyt estetyczne (a może je skleić i nanieść na nie folie lekkoprzyciemniającą?). Nie mam pewności jak to najlepiej ugryźć |
poszukaj speca od klejenia i ci porzadnie sklei....
domin45670 - 15 Wrz 2007, 23:19
ok
takie kuku mam: http://img411.imageshack....dsc08467di1.jpg (ten i ten całkiem z lewej co jest popękany a jeszcze sie nie rozleciał ;P)
|
|