|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Pomocy!! chyba jakaś zwara się robi
Brook - 11 Wrz 2007, 15:47 Temat postu: Pomocy!! chyba jakaś zwara się robi Witam! Podczas pozdróży na zlocik to się pojawiło...
a mianowicie... usłyszałam dziwne skwierczenie jakby jakieś zwarcie się robiło w desce rozdzielczej i jednocześnie mrygały kontrolki od tego dziwnego TSR'u czy ABS'u w mojej Futurze i kontrolka od ręcznego.
Po zatrzymaniu i obserwacji pojechaliśmy dalej.... później odkryliśmy że dzieje się to po podłączeniu nawigacji znaczy zasilania palmtopa pod zapalniczkę.
Co to może być??
Pomóżcie... jesteśmy z dala od domu i lekka kicha jak na elektryka w trasie padnie....
diodalodz - 11 Wrz 2007, 19:33
zostalem delikatnie zabity problemem . Ale ja bym zaczynał szukać w skrzynce bezpieczników od tego czy bezpiecznik dobrze siedzi w skrzynce ewentualnie zobaczyć czy jest wszystko ok w stałym punkcie masowym który bedzie gdzieś na słupeczku (tam są przykręcone masy) . Ziomki z mk3 wam powiedzą gdzie to .
Arkadius - 11 Wrz 2007, 19:40
a zapalniczka jest seryjna czy dorabiana?? może ktoś wpadła na pomysł i sobie znalazł zasilanie zapalniczki w jakimś przewodzie związanym z hamulcami i jakieś zakłucenia się przenoszą? głupie ale realne
Brook - 11 Wrz 2007, 21:59
bezpieczniki sprawdzone i siedzą ok.... zapalniczka jest seryjna
diodalodz, nie zabijaj się tematem bo ja jestem totalnym laikiem jeżeli chodzi o elektrykę.... do tego jestem w ch..... j od domu i nie jest mi fajnie z tym :cry:
diodalodz - 12 Wrz 2007, 00:38
hehe zabity problemem w sensie ze trudno jest znaleźć związek miedzy jednym a drugim
|
|