Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Przeguby - żywotność

mareno - 10 Wrz 2007, 09:56
Temat postu: Przeguby - żywotność
pytanie. jak dlugo (pi razy drzwi) mozna uzytkowac przeguby zew? jak dlugo trwa ich zywot? moge kupic uzywki, ktore maja za soba 20 tys km i nie wiem, czy to malo czy duzo. z gory dzieki za pomoc.
diodalodz - 10 Wrz 2007, 10:59

zależy od właściciela . Przy sprawnych mażetach i bez piszczenia na max skręcie kołami powyżej 200 tyś km powinny przelecieć . tyle dają rade orginały a czasami grubo więcej .
mareno - 10 Wrz 2007, 11:25

czyli przyjmujac nawet, ze byly nieco zylowane to i tak powinny posmigac jeszcze z 30-40 tysi, dobrze kombinuje?
diodalodz - 10 Wrz 2007, 15:01

raczej tak weźmiesz w ręke to się dowiesz czuć jak jest na półosi .
mareno - 10 Wrz 2007, 15:05

diodalodz napisał/a:
raczej tak weźmiesz w ręke to się dowiesz czuć jak jest na półosi .

jak juz wezme w reke to bedzie po ptokach, bo beda zaplacone bez mozliwosci zwrotu :) ale tak czy owak dzieki za pomoc.

odyniec - 10 Wrz 2007, 16:46
Temat postu: Re: Przeguby - żywotność
mareno napisał/a:
pytanie. jak dlugo (pi razy drzwi) mozna uzytkowac przeguby zew? jak dlugo trwa ich zywot? moge kupic uzywki, ktore maja za soba 20 tys km i nie wiem, czy to malo czy duzo. z gory dzieki za pomoc.

moje maja 200 tys, i tez niewiem czy to malo czy duzo :)

Michał22 - 10 Wrz 2007, 19:35

Zgadzam sie z odyniec moje maja prawie 175 tys. i sadobre. Moim zdaniem przegub wytrzymadługo i nawet morze przyc karoserie podwarukiem zesiedba obiego jak peknieosłona to sie ja szybko wymienia i działa znowy:))
mareno - 11 Wrz 2007, 09:33

te ktore mam mozliwosc kupic uzytkowane byly normlanie prez 20 tys km oraz zaliczyly ok 100 km prob sportowych ("lekkie" katowanie fofi). mam dylemat, ale z drugiej strony mimo krotkiego zarzynania xr-ki nie powinno to wplynac na ich stan... tak mysle... :he: