Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Sprzęgło - co jest grane?

swasix - 28 Sie 2007, 12:40
Temat postu: Sprzęgło - co jest grane?
Drodzy forumowicze sprawa dotyczy fiesty 1.3 96r. Zdarza sie ze jak wcisnę sprzęgło w trakcie jazdy to nie wraca mi w dawne położenie i muszę podciągać je nogą do siebie. Co więcej zauważyłem tez (czasami nie zawsze) ze na maksymalnie wciśniętym pedale sprzęgła samochód sie toczy a ja nie mogę wyłączyć biegu - musze wtedy go wygasic podciagnąc pedal i znów wszystko gra. Czy macie moze jakies sugestie co to moze byc; cos powaznego z wymiana sprzęgła wlacznie czy tez błahostka typy sprężyna itp ? Dodam ze sprezyna nie pękła i jest na swoim miejscu. Z gory dziękuje z wszystkie sugestie i podpowiedzi. Pzdr.
diodalodz - 28 Sie 2007, 18:28

prawdopodobnie pompa sprzęgła .
swasix - 29 Sie 2007, 11:16

A pompa sprzegla tak jak piszesz to cos powazniejszego niz wymiana sprzęgla? A może trzeba po prostu odpowietrzyć układ ? Tak na marginesie...znasz w Łodzi kogoś kto mógłby to zrobić?
jacek5321 - 30 Sie 2007, 13:22

na milion procent pompa sprzegla
napewno nie jest to tak powazna naprawa jak wymiana sprzegla no i przedewszystkim tansza tylko dostep troche kiepski 2 godzinki roboty

marekw - 3 Wrz 2007, 19:28

piszesz niedroga. ja za przewod od wysprzeglika dalem u forda 250pln
diodalodz - 3 Wrz 2007, 20:10

akurat przewody można sobie dorobić od elastycznych po stalowe w zakładach które się tym zajmują za 1/3 ceny orginału .