Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Zasilanie Centralnego Zamka

Rangers76 - 13 Sie 2007, 10:17
Temat postu: Zasilanie Centralnego Zamka
Witam
Skąd najlepiej pociągnąć zasilanie centralnego zamka i gdzie (w którym miejscu) najlepiej umieścić centralkę?

Freeman - 13 Sie 2007, 13:54

Ja umieściłem ją koło lewej nogi kierowcy tam jest taki chowek. A co do podpięcia to producenci na ogół polecają centralnie pod akum ale ja podpiełem pod bezpiecznik od centralnego
Piter - 13 Sie 2007, 14:00

Ja miałem założone pod kierownicą w okolicach lewej nogi i spięte z alarmem.
kazi - 14 Sie 2007, 10:45

w okolicach kierownicy jest oryginalna zlaczka do centralnego oraz szyb elektrycznych poszukaj na forum jest rozpiska gdzies.
Parch - 14 Sie 2007, 10:50

kazi napisał/a:
w okolicach kierownicy jest oryginalna zlaczka do centralnego oraz szyb elektrycznych poszukaj na forum jest rozpiska gdzies.

Z tą "złączką" to jest tak, że ona albo jest albo jej ni ma. Zwłaszcza jeśli ktoś ma wersję "C". Ja w swojej Fieście takowej wtyczki nie posiadam i IMHO 90% posiadaczy C-ieniasów jej mieć nie będzie.

Rangers76 - 14 Sie 2007, 11:22

Racja Parch
Dlatego wersja "C" nazywana jest wersją "cienias".
I radź sobie sam.

A czy ta blaszka musi być tak wygięta?

Parch - 14 Sie 2007, 12:15

Rangers76 napisał/a:

Szczerze mówiąc, to nie wiem czy musi tak, być czy nie.
Montując nieoryginalny CZ nic nie musisz - ma działać! Złożyć powinieneś wszystko w taki sposób, aby to "działanie" było bezproblemowe i jak najdłuższe.

odyniec - 14 Sie 2007, 21:24

Parch napisał/a:
kazi napisał/a:

Z tą "złączką" to jest tak, że ona albo jest albo jej ni ma. Zwłaszcza jeśli ktoś ma wersję "C". Ja w swojej Fieście takowej wtyczki nie posiadam i IMHO 90% posiadaczy C-ieniasów jej mieć nie będzie.

posiadaczy C z lat '89-'93.
mk3.5 - moje ukochane - nawet w wersji C mialy te wtyczki.

[ Dodano: Wto Sie 14, 2007 20:25 ]
Rangers76 napisał/a:
Racja Parch
Dlatego wersja "C" nazywana jest wersją "cienias".
I radź sobie sam.

[url=http://img373.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

masz auto i akumulator pewno ci kiedys padl...
wez w takim razie przyrzad ktory sluzyl ci w temtej sytuacji pomoca.
prostownik w lape, badz jakis zasilacz na 12V, podepnij ten uklad w zasilanie i sprawdz jak dziala.

Freeman - 14 Sie 2007, 21:41

Odyniec, a o co chodzi z tym co napisałeś?
odyniec - 15 Sie 2007, 14:11

masz prostownik? wez ten silownik z zakmiem, podepnij do prostownika (plus do plus a minus do minusa), i sprawdz jak dziala i bedziesz wiedzial czy to jest potrzebne czy tez raczej nie.
a blaszka mozliwe ze jest poto, aby silonik oryginalnymi otworami do zamka przykrecic, a dzwignia nie siega do tego miejsca, a blaszka sluzy jako "reduktor"