|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Zestaw głośnikowy Alpine
angelo20 - 11 Sie 2007, 20:18 Temat postu: Zestaw głośnikowy Alpine Witam wczoraj kupiłem takie głośniczki Alpine
,radyjko mam Sony jskiś CDX ,mniejsza z tym. Mój problem polega na ty ,ze aby usłyszec jakiś bas musze bardzo głośno puscic radio. i moje pytanie brzmi czy te głośniki są tak kijowe czy radio jest takie ?? Jutro biore sie za wygłuszenie drzwi może bedzie jakaś poprawa ? Dodam tylko, że wszystko jest dobrze podłaczone"+-"
Arkadius - 11 Sie 2007, 20:57
może spróbuj troszke radyjko na basie podciągnąć...
P.S. Przymierzam się pomału do zakupu takich głośników jak z mocowaniami? musiałeś nowe otworki wiercić? i jak gwizdki grają?
sorx za OT
angelo20 - 11 Sie 2007, 21:18
Musiałem nowe otworki wiertac bo seryjne głosniki forda nie maja symetrycznie umieszczonych śrubek 8| A co do gwizdków to grają ładnie ,ale szczerze niemam do czego porównac bo miałem do tej pory tylko głosniki współosiowe.
P.S. Bas w radyjku mam na foll
Arkadius - 11 Sie 2007, 22:50
to moze spróbuj sie wspomóc podbiciem basów?? chyba ze tez masz właczone
trzeci - 13 Sie 2007, 01:36
Jeśli w radiu basy masz na full i podbite to stawiałbym na to, że poprostu z 13-ek jakiegoś wielkiego basu to się nie uzyska
Może spróbuj uzyskać więcej wzmakiem?
Pozdro ...
SpiderMAN - 13 Sie 2007, 09:10
Moze cos zle podpiales i jest maly styk... tak jak przy nieprawidlowym wlozeniu sluchawek do gniazdka...
molu - 13 Sie 2007, 14:30
Po pierwsze primo ;-) z 13 rewelacji basowych nie ma co oczekiwac.
Po drugie "primo" ;-) sony to zło :-D
Po trzecie "primo" :lol: wygluszenie drzwi pewnie sytuacje nieco poprawi - ale pewnie rowniez bez jakis extra efektow.
I po czwarte te wszystkie loudnessy to sieczka domyslnie powinny byc wylaczone :-D
pozdro
|
|