|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Sprężyna klamki zewnętrznej
marfik - 2 Sie 2007, 22:44 Temat postu: [MK3] Sprężyna klamki zewnętrznej Witam, szukam mozliwosci prostej wymiany sprzezyny klamki zewnetrznej, czy ktos moze demontowal sama ruchoma czesc klamki (bez demontowania tapicerki i odkrecania calej klamki) ?
odyniec - 2 Sie 2007, 22:50
to nie w klamce ale w zamku jest ta sprzezyna.
jackrzec - 3 Sie 2007, 06:54
W klamce też jest - u mnie pękła i centralny źle działał (jeśli klamka była lekko uniesiona bo nie wracała w swoje położenie z powodu pękniętej sprężyny, to central "odbijał"). Ja demontowałem, ale powiem szczerze że lepiej poszukać sprawnej klamki niż rozbierać to co jest. Tapicerke trzeba ściągać, bo klamka jest przykręcona od środka. Potem jak ją już masz w ręku, to trzeba ściągnąć takie zabezpieczenie (wybitnie ciężko to zdjąć - ja musiałem wiercić) i dopiero można ją rozłożyć na części.
marfik - 3 Sie 2007, 18:39
jackrzec napisał/a: | Potem jak ją już masz w ręku, to trzeba ściągnąć takie zabezpieczenie (wybitnie ciężko to zdjąć - ja musiałem wiercić) i dopiero można ją rozłożyć na części. |
dzieki za odpowiedz, skoro jest tak jak piszesz to widze ze wymiana sprezyny bez odkrecenia klamki to mission impossible
|
|