|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Smród palonych kabli w kabinie
kristofer - 20 Lip 2007, 10:09 Temat postu: [MK3] Smród palonych kabli w kabinie w kabinie coraz bardziej śmierdzi palonymi kablami - ale intalacja jest cała, poza tym jakby kable się paliły to gaśnica byłaby już w ruchu
ten problem łączy się z problemami ze sprzęgłem - ciężej wchodzą biegi, sprzęgło później bierze, a czasem, jak złapie od razu tak jak było do tej pory, to w połowie długości pedał strzela i leci luźno do podłogi
patrzyłem w silniku po lince nic nie widać, a w kabinie wiele nie widać - chyba wyciągnę fotel i się położę to może coś zobaczę
aaa takie objawy są tylko kiedy samochód jest na chodzie
o co chodzi?
linkę trzeba podciągnąć?
tarcza sprzęgła się pali?
diodalodz - 20 Lip 2007, 11:53
to że leci luźno do podłogi to objaw wyłamanego połksiężyca na pedale . Trzeba go wymienic ale na długo nie pomoże jeśli usiadł docisk . Co do spalenizny to przypomnij sobie czy nie wymieniałeś podświetlenia np w liczniku ostatnio .
LOKO - 20 Lip 2007, 13:17
co do tego smrodu to oglądnij dobrze płyte z przekażnikami bo ja juz mialem taki problemik -przekażnik od swiatel robil zwarcie... dobrze ze mi sie fura nie zjarala! :-(
choc moze bylby swiety spokoj :lol:
kristofer - 20 Lip 2007, 17:08
w elektryce kompletnie nic nie ruszałem - ale popatrzę bo jest taka wiązka którą podejrzewam
diodalodz - 21 Lip 2007, 02:41
albo światła albo wentylator (np rezystor wentylatora potrafi sie upalać i wtedy też śmierdzi .
kristofer - 21 Lip 2007, 08:16
jadę sobie wieczorem a tu dym z licznika - śrubokręt w ruch, ale dymek leci gdzieś z dołu, odkręcam stację z bezpiecznikami i ................ jest
skończyło się na braku świateł mijania
Michał22 - 21 Lip 2007, 17:52
Miałem bardzo podobny przypadek ale spalił sie tylko bezpiecznik ale strach u narobił, bardzo nielubietego zapachu mam z ke spomnieniea :((
LOKO - 29 Lip 2007, 21:35
dokladnie o tym wlasnie Ci pisalem-ten sam przekażnik od świateł mijania 8)
XTC - 30 Lip 2007, 09:53
u mnie też sie zjarał
|
|