|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - Wspomaganie z MK4 do MK3
jackrzec - 1 Lip 2007, 20:07 Temat postu: Wspomaganie z MK4 do MK3 Powiedzcie mi czym się różni maglownica ze wspomaganiem mk4 od mk3? Chodzi mi oto czy podejdzie do mk3.
squadak - 2 Lip 2007, 14:41
niepodejdzie, jest inaczej mocowana do nadwozia, w mk4 ma otwory mocujace u dolu a w mk3 na gorze i z tego co wiem w mk4 jest przykrecana do sanek na ktorych opiera sie tez silnik i skrzynia, a w mk3 do przegrody czolowej
jackrzec - 2 Lip 2007, 21:40
No to to wiem, ale czy mocowanie jest do sanek, to pewny nie jestem - one wyglądaja niemal identycznie tylko że fakt od mk4 ma uchwyty na dolnej stronie, a od mk3 na górnej (tak jak pisałeś), interesuje mnie to, bo jeśli chodzi tylko o umiejscowienie śrub, to chyba żaden problem, żeby wspawać w mk3 wzmocnienia i zrobić nowe otwory. Martwi mnie co innego - przekładnia mk4 ma długość 1195 mm, a w mk3 1180 czyli ta od mk4 jest o 15 mm dłuższa - niby nie wiele, ale czy można to np skrócić?
Inna sprawa to w nk3 jest taka sama jak w Ka.
Mk3
mk4
squadak - 3 Lip 2007, 12:21
musialbys wspawac te wzmocnienia wystajace ponizej przegrody czolowej wiec nie wiem czy to jest dobry pomysl, co do dlugosci przekladni to jesli masz dostep do obydwoch to zbierz czy nie roznia sie tylko dlugoscia drazkow - wtedy moznaby je przelozyc
tu masz zdjecie przekladni przykreconej do sanek w mk4
http://moto.allegro.pl/it...esta_95_01.html
jackrzec - 3 Lip 2007, 15:36
Ja tam widzę że to nie jest przykręcone do sanek, bo otwory sa nad sankami. - Do sanek jest tylko przykręcony stabilizator
squadak - 4 Lip 2007, 09:42
hehe, ale na tym zdjeciu nie ma ani kawalka nadwozia samochodu wiec przekladnia musi sie trzymac sanek za stabilizatorem sa napewno wystajace ponad powierzchnie sanek uszy gdzie przykrecasz przekladnie
jackrzec - 4 Lip 2007, 14:59
NOo nie wiem, na tym zdjęciu przekładnia leży luźno, a w microcacie też nie ma żadnego dodatkowego przykręcenia. Może niech się wypowie ktoś , kto ma mk4 ze wspomaganiem. Jak jest zamontowana ta przekładnia w mk4?
zoharek - 4 Lip 2007, 15:10
Zapytam swojego mechanika, ja nie mam pojęcia A że dzisiaj będę się z nim widział, to może się dowiem
squadak - 4 Lip 2007, 15:47
jackrzec napisał/a: | NOo nie wiem, na tym zdjęciu przekładnia leży luźno, a w microcacie też nie ma żadnego dodatkowego przykręcenia. Może niech się wypowie ktoś , kto ma mk4 ze wspomaganiem. Jak jest zamontowana ta przekładnia w mk4? |
a dlaczego uwazasz ze przekladnia lezy tam luzno? gdyby tak bylo to by sie przewrocila w strone gdzie ma zamontowany krzyzak, a jednak stoi i krzyzak wisi w dol
szynszyl - 4 Lip 2007, 15:53
jackrzec, jeżu ..dlaczego sie uparł na mk4 skoro ma mk3?
przykład delco remy dsr 709l do mk3
dsr700l do mk4
i inaczej nie bedzie.
na forum już było o tym.. opcja szukaj nie gryzie trzeba wspawać inne mocowania
jackrzec - 5 Lip 2007, 07:42
szynszyl napisał/a: | dlaczego sie uparł na mk4 skoro ma mk3? | Dlatego że do mk4 jest ich pełno, a do mk3 ciężko dostać. Nowe ze wzgl. na cenę nie wchodzą w grę. Co do szukajki, to zawsze z niej korzystam, ale tym razem nieotrzymałem zadowalających odpowiedzi. O tych mocowaniach to wiem (tzn tak myślę), ale squadak zasiał cień wątpliwości i pewność straciłem. A akurat nie znam nikogo w pobliżu co ma mk4 ze wspomaganiem i nie mogę tego obejrzeć - inaczej bym nie zakładał tego tematu.
Marcin - 5 Lip 2007, 16:24
Jacek jak nie zalezy Ci mocno na czasie moge porobić foty, jesli uda mi sie wylapać to co akurat Ciebie interesuje, prawdopodobnie bede na weekend ze swoja na kanale u kumpla bo musze pogrzebac to przy okazji cos moge popstrykac. daj znac tutaj albo na pw co dokładnie chcesz wiedziec.
pozdro!
jackrzec - 9 Lip 2007, 19:44
Dzięki Marcin za fotki - bardzo wiele mi wyjaśniły. Squadak niestety miałeś rację bo to g..o naprawdę jest mocowane do sanek, na upartego to by to przerobił, ale trochę sporo kombinacji. Dzięki chłopaki za rady.
Łokmen możesz to usunąć w cholere, bo już wiem co chciałem wiedzieć.
Marcin - 9 Lip 2007, 20:02
nie ma sprawy
|
|