|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - centralny zamek terminator
obal - 24 Cze 2007, 23:24 Temat postu: centralny zamek terminator witam
mam pytanie czy ktoś posiada schemat do centralnego zamka typu st-2 pkt a jak nie to niech wytłuymaczy jak to podłączyc
odyniec - 24 Cze 2007, 23:40
podaj moze stary dokladne oznaczenie, bo centralny zamek zalozyc to jest latwo, a niewiadomo czy chodzi ci o centralny, czy o sterownik.
jak cos to opisz moze jakie tam sa kabelki etc.
obal - 25 Cze 2007, 00:18
sterownik jest typu st-2pkt a zamek ma 2 siłowniki master i slave z 1 siłownika wychodzi 5 kabli z 2 dwa a dokładnie na sterowniku napisane jest "sterownik centralnego zamka z wyjsciem przekaźnikowym
odyniec - 25 Cze 2007, 00:52
montaz centralnego:
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=10638
kazi - 25 Cze 2007, 23:04
obal napisał/a: | sterownik jest typu st-2pkt a zamek ma 2 siłowniki master i slave z 1 siłownika wychodzi 5 kabli z 2 dwa a dokładnie na sterowniku napisane jest "sterownik centralnego zamka z wyjsciem przekaźnikowym |
Czyli jest to uniw centralny zamek plus silown uniw tak?
obal - 25 Cze 2007, 23:47
tak
flash - 26 Cze 2007, 00:12
szczerze ci odradze montaz uniwersalnych w fiescie. owszem da sie, ale trzeba dokladnie wiedziec jak zamontowac. a to nie latwe. najlepiej zamontowac orginalne ze szrotu. jesli jednak zdecydujesz sie na uniwersalne a nigdy tego nie robiles to przygotuj sie na niespodzianki typu nie otwierajace sie dzrzwi lub np z 4 zamkna sie 3.
jackrzec - 26 Cze 2007, 08:15
flash napisał/a: | najlepiej zamontowac orginalne ze szrotu. | To prawda, pod warunkiem, że ma zamki do tego dostosowane, bo jak nie ma, to jest taka sama rzeźba jak przy uniwersalnych.
Piter - 26 Cze 2007, 08:25
Uniwersalny wchodzi bez problemu. Jesli nie ma zamków pod oryginał to bez sensu latać po szrotach za starym oryginałem.
Kwestia jest tylko w wyregulowaniu skoku siłownika i chodzi jak złoto 8)
jackrzec - 26 Cze 2007, 08:36
FKP Piter napisał/a: | Uniwersalny wchodzi bez problemu. Jesli nie ma zamków pod oryginał to bez sensu latać po szrotach za starym oryginałem.
Kwestia jest tylko w wyregulowaniu skoku siłownika i chodzi jak złoto 8) |
Dokładnie tak! Ja nie miałem oryginalnych i zrobiłem z uniwersalnych w obu fiestach - w jednej chodzi już ponad dwa lata i nigdy nic się nie zchrzaniło (baterie w pilocie raz musiałem zmieniać).
scorpion69 - 19 Sie 2007, 21:45
FKP Piter napisał/a: | Uniwersalny wchodzi bez problemu. Jesli nie ma zamków pod oryginał to bez sensu latać po szrotach za starym oryginałem.
Kwestia jest tylko w wyregulowaniu skoku siłownika i chodzi jak złoto 8) |
jak sie reguluje skok siłownika i czym?
pozdro
Freeman - 19 Sie 2007, 23:14
W tym temacie napisałem jak montowałem: http://www.fiestaklubpols...p=254509#254509
skok wyregulujesz np: długością dzwigni. To nie jest tak trudne i myśle że warto zaoszczędzić i pokombinować
|
|