|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Pociągnięcie instalacji pod halogeny od zderzaka XR2i :)
Toooommmmi - 6 Cze 2007, 00:31 Temat postu: Pociągnięcie instalacji pod halogeny od zderzaka XR2i :) Witam wszystkich. Kupiłem zderzaczek z xrki z halogenami ale jak każdemu wiadomo zwykłe fiestki nie maja instalacji orginalnej Ale kolega PUMA RST ma takowa orginalna instalacje tylko dla mnie to będzie tylko kupa kabli, których nie będę wiedział co i gdzie podłączyć. A chcę pociągnąc ja tak, żeby wszystkie kabelki poszły do skrzynki z bezpiecznikami, tam podpięcie przekaźnika i bezpiecznika i dalej od skrzynki do przełącznika halogenków Tak jak orginalnie powinna iśc taka instalacja. PUMA wam powie, co konkretnie posiada dla mnie i prosiłbym was o dokładny opisik co i gdzie podłączyć, żeby działało Z góry serdeczne dzięki I czekam na opisik
PumaRST - 6 Cze 2007, 00:38
po pierwsze oczekujemy odpowiedzi a nie stwierdzenia ze było
a teraz do sedna:
Toooommmmi by dostał nastepujace rzeczy:
1) wiązka która zaczyna sie przy lewj lampie i idzie wzdłurz zderzaka (ta z kostakmi do łączenia z wiazka halogenów), opcieta za łączeniem z wiązkaz lampą lewą.
2) fragment wiazki z kostką do włacznika przeciwmgielnych wraz z tym włącznikiem.
Wytłumaczcie chłopakowi jak podpiac tą instalke od przeciwmgielnych bo dalekosiężne będą sespolone z tymi w lampach wiec tu raczej nie bedzie problemu.
Pozdro
PumaRST
Toooommmmi - 6 Cze 2007, 00:43
Krótki opis jak dalekosięzne podłączyć tez by sie przydał
Lokmen - 6 Cze 2007, 07:10
Toooommmmi napisał/a: | Krótki opis jak dalekosięzne podłączyć tez by sie przydał | przecież one są podłączone po przekątnej z długimi - wiec co tu opisywać
PumaRST - 6 Cze 2007, 07:15
Łokmen napisał/a: | Toooommmmi napisał/a: | Krótki opis jak dalekosięzne podłączyć tez by sie przydał | przecież one są podłączone po przekątnej z długimi - wiec co tu opisywać |
daleko sieżne owszem ale jak przeciwmgielne
Lokmen - 6 Cze 2007, 07:23
a o co sie ostatnio pytał o dalekosięzne czy o przeciwmgielne
jackrzec - 6 Cze 2007, 08:24
Przeciwmgielne to osobny obwód podłaczony (tzn zasilanie przekaźnika) pod podświetlenie przycisków, tablicy itp.
Toooommmmi - 6 Cze 2007, 09:01
Panowie, jaśniej troche
Łokmen to mi nic nie mówi, że dalekosiężne sa po przekątnej podłączone z długimi Prościej byłoby napisac jak mam to po przekątnej podłączyc pod długie.
Ja jestem naprawde ciemny i trzeba mi wytłumaczyc co gdzie i jaki kabelek podłączyć
Także wysilcie sie bardziej i pomóżcie biednemu klubowiczowi ;-)
[ Dodano: Pią Cze 15, 2007 13:13 ]
Dobra, zrobiłem mały schemacik, tylko jest nie dokończony Czy ktos mógłby mi go dokończyc tak, jak powinien być? Chodzi o podłaczenie przeciwmgielnych jak i dalekosiężnych Dzieki
A oto schemacik
Mam juz przekaźnik i wtyczki co wchodza do instalacji przy halogenach ale tylko kawałeczki kabli sa przy nich
[ Dodano: Czw Cze 28, 2007 12:45 ]
Hej ludziska
No i po kłopocie Wszystko hula jak ta lala, przełaczniczek podświetlony jak orginał, instalacja ładnie pociągnieta z bezpiecznikiem i przekaźnikiem Normalnie fachowa robota, aż jestem z siebie dumny Dziekuje wszystkim pomagającym za pomoc A szczególnie Damianowi i darasowi84 Dzieki chłopaki bo to w głównej mierze dzięki wam mi to działa wszystko
Teat chyba można uznac za zamkniety.
|
|