Forum FiestaKlubPolska -

Car Audio i CB - Chyba odwieczny dylemat

eristoff - 17 Maj 2007, 14:02
Temat postu: Chyba odwieczny dylemat
Odwieczny dylemat . Co polecacie i co według was lepiej gra i co macie. Napiszcie czy lepiej owale na tył 6x9 czy zestaw odseparowany na przód
Bart_Skrzyszow - 17 Maj 2007, 15:25

lepiej na przód - gdzie bardziej słuchasz - z tyłu czy z przodu siedzisz :?:
Ja jak bym robił to największy nacisk na przód, ale neich sie spece wypowiedzą 8)

Kacper - 17 Maj 2007, 16:50

Bart_Skrzyszow napisał/a:
lepiej na przód - gdzie bardziej słuchasz - z tyłu czy z przodu siedzisz :?:
Ja jak bym robił to największy nacisk na przód, ale neich sie spece wypowiedzą 8)

odseparowany na przód tak jak kolega radzi. jak to dobrze zrobisz, wytłumisz, to będzie już nieźle. nie baw się w żadne 13cm, poszukaj dystansów na 16cm. poszukasz forum to się dowiesz jak zamontować, jak nie to może ktoś kto ma mk3 Ci doradzi. ja nie miałem mk3, ale widzialem raz z zewnątrz i da się to zrobić ładnie.
potem jakis wzmacniacz i subwofer na tył - jezeli jednak tego nie chcesz, to dopiero wtedy 6x9 w półke,choć dużo lepszym wyjściem jest wzmacniacz i subwoofer :yes:

FiFa - 17 Maj 2007, 17:37

Nigdy nie miałem przkonanaia do elips, one nie potrafia dokładnie otworzyc dzwieku, bo elipsa to nie jest to, a poztym jesli matujesz je w polce to one graja na wolnej przestrzeni a to nie jest raczej dobre dla głosnika-nie bedzie takich niskich czestotliwosci i nie zagra pelnia mocy ... ;-| chociaz z pewnoscia graja i to niektóre całkieem dobrze.
Ja polecam i to w 100% zestaw odseparowany na przód !! Ja mam własnie taki zestaw jak kolega napisał przód odseparowny głosniczki 16cm tył sub i gra to bardzo dobrze :) i to z cała pewnoscia polecam

Bit1 - 17 Maj 2007, 17:40

Kacper napisał/a:

odseparowany na przód tak jak kolega radzi. jak to dobrze zrobisz, wytłumisz, to będzie już nieźle. nie baw się w żadne 13cm, poszukaj dystansów na 16cm. poszukasz forum to się dowiesz jak zamontować, jak nie to może ktoś kto ma mk3 Ci doradzi. ja nie miałem mk3, ale widzialem raz z zewnątrz i da się to zrobić ładnie.
potem jakis wzmacniacz i subwofer na tył - jezeli jednak tego nie chcesz, to dopiero wtedy 6x9 w półke,choć dużo lepszym wyjściem jest wzmacniacz i subwoofer :yes:

Według mnie to żaden dylemat, rozwiązanie jest oczywiste lepiej dobry przód mieć.
A co do propozycji Kacpra to dobre 13 są lepsze niż jakieś słabsze 16 więc nie musisz się od razu rzucać na 16cm. Ja osobiście mam zestaw 13cm Sinuslive odseparowany i daje radę. No i napewno było mniej roboty niż robić dystanse do 16.

depechetom - 29 Maj 2007, 21:14

Ja mam odseparowany zestaw z 13kami w drzwiach i już bez wytłumienia gra to bardzo przyjemnie !!! Mialem porządne elipsy ale je sprzedałem....