|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] 1.6 - przeróbka z gaźnika na EFI
Bongo - 3 Maj 2007, 10:12 Temat postu: [MK3] 1.6 - przeróbka z gaźnika na EFI witam.czy istnialy takie silniki ?? 1.6 na monowtrysku we fordzie ?? czy to fiescie czy escorcie czy orionie ?? a drugie ppytanie czy ciezko przerobic gaznikowy 1.6 na EFI ?? I czy mozem a ktos zestaw wiazka wtryski kolektory czujniki komputer ?? POzdrawiam
diodalodz - 3 Maj 2007, 10:56
przerobić cieżko nie jest . Tzn wg mnie nie jest . Ale bardzo duzo roboty . BO trzeba zacząć od wymiany baku na taki przystosowany do pompy paliwa do tego cała wiązka silnika inna . komputer kolektor ssący i cały mandżur w koło do wymiany . moduł zapłonowy zostaje twój
tak samo cewka o ile masz system EDIS już .
Bongo - 3 Maj 2007, 11:04
edisa mam bo ogolnie mam 1.3 CFI...a co z tymi silnikami na monowtrysku istnialy takie wogole w fordach ??
Wojtass - 3 Maj 2007, 11:34
Jakby mieć wszystko od wtryskowego 1.6 to raczej tylko przełożyć i wio, może byc tylko problem z czujnikiem położenia wału ale mając go i koło zamachowe z wtryskowego to już nie problem.
Jakbyś się zdecydował na przeróbkę na EFI to jak chcesz mam wszystko co do tego potrzeba (wiązka, wtryski, czujniki, komp itepe).
Pozdro
|
|