Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Naelektryzowana Fieścina

Rangers76 - 26 Kwi 2007, 10:45
Temat postu: Naelektryzowana Fieścina
Cześć
Fieścinka "kopie" jak diabli.Cały czas jest naelektryzowana.Czy przykręcenie paska antystatycznego pomoże. Ma ktoś z Was przykręcony a jak tak to gdzie najlepiej.

Bart_Skrzyszow - 26 Kwi 2007, 11:30

jest juz temat taki na foprum - poszukaj
odyniec - 26 Kwi 2007, 12:09

pomoze ten pasek... troche z fizyki z liceum starczylo wyniesc aby o tym wiedziec.
tomcio1600 - 26 Kwi 2007, 12:24

Niedawno przerabiane...

http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=23284

bartboro - 5 Maj 2007, 19:44

Po pierwsze to nie fiesta się ładuję tylko ty ocierając tyłkiem o siedzenie ;-) Natomiast fiesta ma inny potencjał niż ty i tym sposobem różnica potencjałów (napięcie). Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii) :D daję głowę, że przeskoków nie będzie :devil:
Freeman - 5 Maj 2007, 22:54

bartboro napisał/a:
Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii) :D daję głowę, że przeskoków nie będzie :devil:
Czyli po zapięciu pasów kolejna obroża. Trochę to uciążliwe.
bartboro - 5 Maj 2007, 23:07

freeman3 napisał/a:
bartboro napisał/a:
Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii) :D daję głowę, że przeskoków nie będzie :devil:
Czyli po zapięciu pasów kolejna obroża. Trochę to uciążliwe.

hehe
oczywiście nie wyobrażam sobie przypinanie się do czegoś w samochodzie w celu wyrównywania potencjałów :P
ps Mnie też fiesta kopie

losiekk - 5 Maj 2007, 23:24

od mojego tamtego zalożonego tematu przezemnie mineło troche czasu zauwazylem ,ze fiestka nie lubi luznych ciuchow i nawijania pasa(czasmi trzeba pomoc mu sie zwinać)
thomasg - 6 Maj 2007, 10:56

bartboro napisał/a:
Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto

przecież można pasek ładnie podwiesić gdzieś po środku podłogi i wiochy brak , z tyłu to rzeczywiście lekko trąci ;-)

losiekk - 6 Maj 2007, 11:58

kumpel ma pasek(powiedzialbym raczej pas)w Citroenie BX 87r :-) zwisajacy gdzies po srodku to wyglada jakby kogos lub cos ciagnal :V:
Freeman - 6 Maj 2007, 12:12

A ja swój problem z kopaniem załatwiłem pokrowcami kupionymi w biedronce. Od czasu założenia fiesta nie kopie.
boroos - 6 Maj 2007, 12:15

zmieńcie bokserki i przestanie kopać :-P
thomasg - 6 Maj 2007, 13:51

losiekk, przekaż kumplowi że bardzo mi przykro z powodu jego dwóch lewych łap i braku czasu aby skrócić troche pasek bo skoro
losiekk napisał/a:
to wyglada jakby kogos lub cos ciagnal :V:
to tyle by wystarczyło ;-)
machinesjb - 7 Maj 2007, 09:26

Prosta sprawa: Weź troche wody z płynem do płukania tkanin i natrzyj fotele lub napsikaj na nie atomizerem z tym płynem. Ja tak zrobiłem i już włosy mi nie stoją jak dotykam auta :ok: (porada mamy :devil: )