|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Naelektryzowana Fieścina
Rangers76 - 26 Kwi 2007, 10:45 Temat postu: Naelektryzowana Fieścina Cześć
Fieścinka "kopie" jak diabli.Cały czas jest naelektryzowana.Czy przykręcenie paska antystatycznego pomoże. Ma ktoś z Was przykręcony a jak tak to gdzie najlepiej.
Bart_Skrzyszow - 26 Kwi 2007, 11:30
jest juz temat taki na foprum - poszukaj
odyniec - 26 Kwi 2007, 12:09
pomoze ten pasek... troche z fizyki z liceum starczylo wyniesc aby o tym wiedziec.
tomcio1600 - 26 Kwi 2007, 12:24
Niedawno przerabiane...
http://www.fiestaklubpols...pic.php?t=23284
bartboro - 5 Maj 2007, 19:44
Po pierwsze to nie fiesta się ładuję tylko ty ocierając tyłkiem o siedzenie ;-) Natomiast fiesta ma inny potencjał niż ty i tym sposobem różnica potencjałów (napięcie). Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii) daję głowę, że przeskoków nie będzie
Freeman - 5 Maj 2007, 22:54
bartboro napisał/a: | Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii) daję głowę, że przeskoków nie będzie | Czyli po zapięciu pasów kolejna obroża. Trochę to uciążliwe.
bartboro - 5 Maj 2007, 23:07
freeman3 napisał/a: | bartboro napisał/a: | Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto lepiej zrobić tak, żeby mieć ten sam potencjał co fiesta (metalowa opaska na np nogę a drugi koniec przyłączony do karoserii) daję głowę, że przeskoków nie będzie | Czyli po zapięciu pasów kolejna obroża. Trochę to uciążliwe. |
hehe
oczywiście nie wyobrażam sobie przypinanie się do czegoś w samochodzie w celu wyrównywania potencjałów
ps Mnie też fiesta kopie
losiekk - 5 Maj 2007, 23:24
od mojego tamtego zalożonego tematu przezemnie mineło troche czasu zauwazylem ,ze fiestka nie lubi luznych ciuchow i nawijania pasa(czasmi trzeba pomoc mu sie zwinać)
thomasg - 6 Maj 2007, 10:56
bartboro napisał/a: | Zamaist wiejskiego paska "uziemiającego" auto |
przecież można pasek ładnie podwiesić gdzieś po środku podłogi i wiochy brak , z tyłu to rzeczywiście lekko trąci ;-)
losiekk - 6 Maj 2007, 11:58
kumpel ma pasek(powiedzialbym raczej pas)w Citroenie BX 87r zwisajacy gdzies po srodku to wyglada jakby kogos lub cos ciagnal
Freeman - 6 Maj 2007, 12:12
A ja swój problem z kopaniem załatwiłem pokrowcami kupionymi w biedronce. Od czasu założenia fiesta nie kopie.
boroos - 6 Maj 2007, 12:15
zmieńcie bokserki i przestanie kopać
thomasg - 6 Maj 2007, 13:51
losiekk, przekaż kumplowi że bardzo mi przykro z powodu jego dwóch lewych łap i braku czasu aby skrócić troche pasek bo skoro losiekk napisał/a: | to wyglada jakby kogos lub cos ciagnal | to tyle by wystarczyło ;-)
machinesjb - 7 Maj 2007, 09:26
Prosta sprawa: Weź troche wody z płynem do płukania tkanin i natrzyj fotele lub napsikaj na nie atomizerem z tym płynem. Ja tak zrobiłem i już włosy mi nie stoją jak dotykam auta (porada mamy )
|
|