|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Demontaż tapicerki/boczków
hammerfall - 23 Kwi 2007, 11:49 Temat postu: Demontaż tapicerki/boczków Chciałbym zamontować głośniki w przednich drzwiach MK4. Niestety po rozkręceniu wszystkich możliwych śrub, wyjęciu zaślepek i kołków ciągle coś trzyma. Czy ktoś zna mechanizm, w którym miejscu należy przycisnąć/walnąć/wyrwać aby tapicerka/plastiki puściły?
thomasg - 23 Kwi 2007, 12:19
odkręciłeś też obudowę lusterka ? bez niej jest wygodniej, jak wsio masz poodkręcane ( 3 śruby ) to pozostało Ci szarpnąć całością od dołu w celu uwolnienia zatrzasków, górą siedzi boczek na blasze zaczepiony rantem więc jak dół i boki Ci puszczą to całość lekko w góre i gitara. Ciągnij z wyczuciem bo u mnie jest pęknięty boczek przy zamku, jakiś gamoń myslał że są ze stali :?
hammerfall - 23 Kwi 2007, 13:12
Odkręciłem również lusterko. Dodatkowo problem mam z wajchą od szyb. Ale pewnie i na to jest jakiś sposób. Inna sprawa, że niektóre zatrzaski już puściły zanim ja sie za to wziąłem.
thomasg - 23 Kwi 2007, 13:31
hammerfall napisał/a: | ..Dodatkowo problem mam z wajchą od szyb. ........ |
delikatnie ją odegnij ciągnąc do siebie i w luke między rączką a pierścieniem plastikowym który tam jest dostań się z nożem bądż cienkim śrubokrętem , tam jest zawleczka która sprawia Ci kłopot ;-)
Moby - 23 Kwi 2007, 23:44
taka zawleczka w kształcie "omegi" troche zrecznosci i jest...
hammerfall - 16 Maj 2007, 19:50
Zrobione. Jeden zatrzask mi niestety poszedł. Inna sprawa, że przede mną już ktoś też próbował i w sumie ze trzy nadają się do wymiany. Można je gdzieś zakupić?
|
|