Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - obrotek po raz N ;p

Leon_SSJ - 13 Kwi 2007, 23:02
Temat postu: obrotek po raz N ;p
witam
zakupilem sobie zegary z obrotomierzem (oznaczenia 1E) mam silnik 1.3i. podpielem sie pod drugi kabelek od prawej (zielony) i pod numerek 10 w zegarach i w tym momencie po odpaleniu zapalila sie kontrolka od grzania swiec w dieslu i zaczela szybko migac, dodam tylko ze obrotek ani drgnal ;( o co kaman? da rade cos z tym zrobic?
a i jeszcze jedna rzecz czy ma jakeis znaczenie dla dzialania obrotka czy samochod pracuje na gazie (najprostsza instalacja) czy na benie?

[ Dodano: Nie Kwi 15, 2007 11:32 ]
nikt nie wie jak mi pomoc? ;(

Rafal1504 - 18 Kwi 2007, 20:46

nie mam schematu tego licznika ale po objawach to chyba dałeś sygnał z obrotka na kontrolkę od świec, spróbuj podejrzeć ścieszki na liczniku i odnaleźć pin do obrotka w mk4 oznaczony jest jako "S"
madek - 18 Kwi 2007, 22:13

oj na bank zle sie podpiales przy zegarach. no i czy przewód jest ekranowany?

poza tym to chyba kontrolka ssania bo w dieslach nie bylo obrotków

Leon_SSJ - 19 Kwi 2007, 09:09

wiem ze nie bylo ale z tego co mi sie wydaje to w kazdym zegarze jest taka kontrolka tylko tyle ze nei podlaczona... w zegarze podpielem sie pod nr 10 i wydaje mi sie ze dobrze poniewaz mam drugi zegar bez obrotka i tylko przy nr 10 nie ma on metalowego styku a w zegarze z obrotkiem jest no ale moge sie mylic ;/ wydaje mi sie ze to nie 2 kabel od prawej tylko ktorys inny moze byc ;/ kabel jest zwykly ale czy to ma kluczowy wplyw?
Radziu - 19 Kwi 2007, 09:48

daj lepiej od razu ekranowany kabel. ja dalem zwykly i teraz jak wlacze kierunki czy radio to mi wskazowka skacze
madek - 19 Kwi 2007, 13:39

kabel drugi od prawej w edisie jest koloru zielonego z czerwonym paskiem

a co do wtyczki to u mnie bylo wiecej pustych miejsc niz tylko nr 10

Leon_SSJ - 19 Kwi 2007, 18:04

hmm juz chyba wiem o co chodzi ja po 1szym kablu od prawej mam przerwe i dalej ida kable juz przy sobie i gdy sie zpojrzy od drugiej strony wtyki to jest jedna dziurka wolna - nie wiem czy to dobrze opisalem.. to wyglada mniej wiecej tak :P - O OOOOOOO O. i nie mam wlasnie kabla zielono czerwonego :/
madek - 19 Kwi 2007, 19:47

to moze nie masz silnika na wtrysku?
Danielo - 19 Kwi 2007, 20:04

Ja miałem to samo tylko mi w rytm obrotów pulsowała kontrolka poduszek. OKazało się że masa była źle podpięta..