Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika ogólna - [MK3] Luz na kierownicy

jozo - 12 Kwi 2007, 12:22
Temat postu: [MK3] Luz na kierownicy
Witam, mam problem z luzem na kieronicy i nie wiem co to może być. Otóż luz jest okolo 4 cm i chciałbym sie poradzic Was doświadczonych Fiestowiczów jakia moze byc tego przyczyna Pozdrawiam.
jackrzec - 13 Kwi 2007, 08:27

4 cm?! :yyy: To zapewne wszystko do wymiany! tzn. krzyżak, końcówki drążków i jeszcze trzeba by było sprawdzić całą resztę włącznie z maglownicą.
osimek1 - 13 Kwi 2007, 08:51

pierwsze co to krzyzak luzy zapewne radykaleni Ci sie zmniejsza
jozo - 13 Kwi 2007, 11:01

Ok dzieki w sobote mam wolne takze zobacze co to jest :) Jakbyscie mieli jakies inne propozycje to wszystko przyjme z pokora :) Pozdrawiam
osimek1 - 13 Kwi 2007, 14:43

no za luzy na kierownicy to odpowiedzialnych moze byc wiele rzeczy wiec ciezko powiedziec jednoznacznie co to jest ale krzyzak jest wada fabryczna fiest niestety - na szczescie niejest to droga impreza, a jak sie go raz wymieni to pozniej robi sie to w 10-15 minut:)
jackrzec - 13 Kwi 2007, 14:48

Pisałem o krzyzaku, ale jakoś nie chce mi się wierzyć żeby na krzyżaku miał 4 cm luzu! Może oba krzyżaki, albo tak jak pisałem, końcówki lub maglownica.
Arkadius - 13 Kwi 2007, 14:54

na moje 4cm jest osiągalne na krzyżaku :) sprawdż na początek krzyżak przy maglownicy...

Jak on będzie miał luz a zapewne będzie miał to polecam kupić krzyżak firmy Meyle z osłoną przelatałem juz na nim prawie 15tys i nic sie nie dzieje a prędzej miałem jakis najtańszy to po 4tys byly luzy...

http://www.allegro.pl/ite...ord_fiesta.html - moge śmiało polecić ten krzyżak mam identyczny tyle że dostałem zapakowany w fabryczne nie otwierane opakowanie z hologramami i dałem 75zł

osimek1 - 13 Kwi 2007, 15:13

Arkadius, na moje tez - bo u mnie tez byl strasznei duzy luz na nim
Gray-Wolf - 15 Kwi 2007, 18:13

:cry: niestety też mam tam luza,no i czeka wymiana krzyżaka.
osimek1 - 15 Kwi 2007, 18:25

Gray-Wolf, niejest to taka droga impreza a i latwa do wykonania nawet jak mieszkasz w bloku :)
Gray-Wolf - 16 Kwi 2007, 18:29

No jestem po wymianie :lol: kupiłem za 79.90 krzyżak "Meyle" z gumową osłoną. Napakowałem do środka smaru i może dłużej potrzyma ;/ Wymiana 1 godz. samemu bez problemu :D
Kierownice ustawiłem przed rozkręceniem na wprost i zablokowałem przez wyjęcie kluczyka ze stacji. Krzyżaczek wyszedł bez oporu ale......dawno dawno temu podlewałem go wude i olejem :fox:

jozo - 24 Kwi 2007, 11:36

Wielkie dzieki krzyzak to strzal w dziesiatke kosztowalo mnie to 65 zeta ale sie oplacilo, wymiana zajal sie kuzyn :) zero luzu :) komfort jazdy odrazu sie poprawił :)