|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Stabilizator , Zawias , Zawieszenie
Aksag - 11 Lis 2004, 01:34 Temat postu: Stabilizator , Zawias , Zawieszenie witam otóż myśle nad założeniem do mojej fiestuni stabilizatora przód i z tąd moje pytanie co wniesie mi stabilizator czy usztuwni ciut zawieszenie ?? jakie są realne szanse na założenie tego czegoś czy jest coś przygotowane czy trzeba by coś przerabiać bo z tego co wiem niektóre mk3 miały stabilizatory z przodu Pozdrawiam
KacpeRS - 11 Lis 2004, 08:24
stabilizator zapobiega nadmiernemu przechylania się auta na zakrętach, troszkę usztywini napewno, są jeszcze do tego potrzebne amorki z mcocwaniami drążków stabilizatora.
Qzyn - 11 Lis 2004, 09:00
No XRki mialy stabilizatory - ja przynajmniej chyba mam. Wiec poszukaj kogos z twojej okolicy i porownaj budowe zawiasu, tak bedzie najprosciej. Wymiane amorkow masz chyba gwarantowana
szynszyl - 11 Lis 2004, 09:26
Qzyn napisał/a: | No XRki mialy stabilizatory - ja przynajmniej chyba mam. Wiec poszukaj kogos z twojej okolicy i porownaj budowe zawiasu, tak bedzie najprosciej. Wymiane amorkow masz chyba gwarantowana |
ma gwarantowaną, a ikserki mk3 na pewno wszystkie miały z przodu stabilizatory. z tyłu jak się trafiło[/list]
KacpeRS - 11 Lis 2004, 09:38
wachaczy nie trzba wymieniać są tam miejsca do mocowania stabilizatora
Aksag - 11 Lis 2004, 13:27
to mówicie że amory bankowo a ma ktoś może foteczke amora z mocowaniem i bez ?? a gdzie się go mocuje do karoserii ?? czy tak ja w vw jest on w przedniej częśći zawieszenie czy w tylnej ?? oczywiście chodzi mi o stabilizator przód
bo widzicie jak wejde z dużą prędkością w zakręt wkużą mnie to pochylanie się auta i takie uczucie nietrzymania się drogi
amory są sprawne byłem na szarpakach luzów w zawieszeniu brak wszystko oki a tu mi się kuźwa pochyla auto nieprzekoszone bo sprawdzałem i już niewiem czego się przyczepić zbieżność oki aaa dodam jeszcze że jak wrzuce z 80 kg w bagażnik to rzuca mnie na koleinach strasznie i wogóle ........
Iro - 12 Lis 2004, 09:30
Na tym zdjęciu widać ten uchwyt na stabilizator http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=33375007
A montuje się go w tylnej części
mellow - 12 Lis 2004, 15:42
Siema
Do kazdej z naszej mk3 mozna zamontowac bez zadnych wiekszych przerobek (oprocz amora o ktorym pisal Iro) , w wahaczach sa juz przygotowane mocowania (takie 2 otwory - sprawdz tylko czy sa nagwintowane lub czy maja nakretki od spodu)
Stalilizator trzyma sie tylko na tych 2 mocowaniach + poprzez stabilizatory jest przymocowany do amorkow )
Pozdrawiam
Aksag - 12 Lis 2004, 17:42
dzięki panowie za pomoc teraz musze tylko pszukać stabilizatora do fiestuni i mam nadzieje że to pomoże na moje problemy aprubuje jeszcze troche usztywnić sprężyny przez wkłady może też mi to pomoże Pozdrawiam
Aksag - 15 Lis 2004, 17:58
mugłby ktoś zrobić foteczki jak wygląda zamontowany ?? bo szukam na szrotach i niewiem jak on wygląda
|
|