Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Gaźnik w 1.1, 89 rok

Toooommmmi - 10 Kwi 2007, 17:53
Temat postu: [MK3] Gaźnik w 1.1, 89 rok
witam. Czy ktos siE orientuje jaki gaźnik był montowany w fieście MK3 rocznik 89? Silnik mam 1.1 i ręczne ssanie. Potrzebuje kupić zestaw naprawczy ale nie wiem do jakiego modelu gaźnika firmy weber. A na gaźniku nie umiem odczytać. Jest jakies 20-19 i potem jakis długi numer (cos 28TLDM15A czy cos takiego - przed 28 coś tam jeszcze jest, jakas literka chyba ale nie umiem odczytac). Może mi ktos pomóc? Z góry dziekuje
madek - 10 Kwi 2007, 18:45

Wg. ksiazki

Weber TLDM (2V) 89BF-9510-BA

domin1 - 10 Kwi 2007, 23:29

tak zgadza sie autodata tez wskazuje taki sam gaźnik czyli WEBER TLDM
Toooommmmi - 11 Kwi 2007, 16:20

Hej Ludziska. A nie będzie to taki zestaw:

http://cgi.ebay.de/Ford-F...VQQcmdZViewItem

Bo ja włąśnie mam coś takiego napisane na gaźniku, bo sie doczytałem: 26/28TLDM15A i jeszcze jakieś numer 20-19 To chyba będzie to, co?:)

diodalodz - 11 Kwi 2007, 18:40

raczej to i szukaj zestawu w firmie Etermot z pod warszawy . Trzeba z nimi nawiązać współpracę .
Toooommmmi - 12 Kwi 2007, 21:39

Hej. Znalazłem identycznie taki sam zestaw jak ten z linku na ebayu niemieckim. Powinno to byc to i pasować, ale zobaczymy jak sie wezme za ten gaćnik :) A znalazłem go w firmie HART (dla zainteresowanych) :)

[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 11:08 ]
No i kurde mam problem :(

Powymieniałem wszystkie te części no i teraz silniczek mi tragicznie chodzi. Nie umie utrzymac sie w obrotach i gaśnie cały czas. Jak go troszke przegazuje, to wtedy fajnie chodzi na luxie i bez ssania. Ale jak tylko nim sie przejade to tylko kawałek ujade i zaczyna sie dusić, trzęść i gasnie. Jak mu wtedy podciągne troszke ssanie to troszke sie da jechac ale tez gaśnie zaraz :( Czy wie ktoś co może być przyczyną?:)

Przypuszczem, że przy wymianie zaworku iglicowego źle ustawiłem pływak (chociaż starałem się zrobic tak jak jest opisane w książce) :( No i teraz stoi gracik i nie działa mi jak trzeba. Nawet do mechanika dojechac nie umiem :( Czy ktoś mi pomoże?

[ Dodano: Pon Kwi 16, 2007 11:54 ]
I jeszcze jedna prośba. Jak ktos ma książke napraw orginalną, to czy mółby mi zeskanować strone 43 (elementy gaźnika 1.1 i pomiar połóżenie pływaka). Bardzo mi na tym zależy :) Jak ktos będzie mial, to niech mi tu wklei :) Tylko jak najbardziej wyraźne prosze :)