Forum FiestaKlubPolska -

Tuning mechaniczny - Czy znacie firmę Montii?

rogal173 - 8 Kwi 2007, 21:55
Temat postu: Czy znacie firmę Montii?
Witam szanownych urzytkownikow forum. Dopiero co sie zalogowalem i mowie napisze pierwszego posta. Do rzeczy. Założyłem do mojej fiestki mk3 1.3 tłumik firmy Montii. Nie bede ukrywal ze cenowo byl w miare przystepny ale tez mi sie spodobal. Dlatego tez mam pytanie czy ma ktos moze zalozony tlumik tej firmy i jak on sie ewentualnie sprawuje. Jesli chodzi o mnie to rewelacji nie ma :) . Slychac ze cos tam z tylu jest zamontowane ale od takiej pojemnosci nie mozna zbyt wiele wymagac :) . Najwazniejszy jest wyglad a prezentuje sie ladnie :) Prosze o opinie :) Wrzucam tez linka do mojego modelu z fotka moze kogos tez skusi :P

http://montii2.livenet.pl/podstr/t8x1z1.htm

Pozdrawiam Kamil

interrex - 8 Kwi 2007, 22:32

Lepsza fotka by była jak to wygląda na samochodzie, tak to nie ma co oceniać.
I jak to już kiedyś ktoś sprytnie zauważył to lepiej o opinie pytać się przed zakupem a nie po :-)

rogal173 - 9 Kwi 2007, 00:34

Bedzie jutro fotka na samochodzie jak tylko wstane zrobie :) A co do zakupu kupilem wczesniej pytajac sie sprzedawcy a teraz chce wiedziec czy po roku sie np nie wypalaja czy cos roznie to bywa wy wiecie najlepiej :) Wszak przed zakupem nie moglem sie was spytac bo nie wiedzialem o istnieniu tak fajnego ciekawego czesto odwiedzanego przez urzytkownikow forum :-)
odyniec - 9 Kwi 2007, 02:21

powiem tak... jakiego efektu sie spodziewales? kadnego mruuuuuczenia?
to zapomnij... to jest całe 1,3i wiec wiele po tym silniku spodziewac sie nie mozna.. ani mocy, ani brzmienia. przykro mi.

zefir - 9 Kwi 2007, 12:10

ja mam 1,25 i brzmi zajebiscie:)
rogal173 - 9 Kwi 2007, 14:15

Obiecałem zdjecia wiec sa:) Pogoda jest taka sobie wiec arcydzielo to to nie jest:)

zefir - 9 Kwi 2007, 15:19

wizualnie nie najgorzej to wyglada :-) :-)
rogal173 - 10 Kwi 2007, 17:51

Zefir a ty masz jakias fotke Twojego autka z ów na maxa wypasionym tłumikiem :) ?
zefir - 10 Kwi 2007, 22:51

patrz moj temat w tuningu mechanicznym:)
Darekmk3 - 12 Kwi 2007, 00:10

odyniec napisał/a:
powiem tak... jakiego efektu sie spodziewales? kadnego mruuuuuczenia?
to zapomnij... to jest całe 1,3i wiec wiele po tym silniku spodziewac sie nie mozna.. ani mocy, ani brzmienia. przykro mi.

Odyniec naprawde szkoda ze Ci przykro... ,swego czasu krązyl filmik z mojego wydechu i startow na torze w wyrazowie(czestochowa)-zobacz sobie i moze wtedy przestaniesz głupoty gadac...-wszytsko sie da...

pozdro :)

Ad@mus - 12 Kwi 2007, 00:16

moje jeden trzy na gazie z wykrojonym katem i przelotem wlasnej konstrukcji pozamiatalo golfa 2 1.6i, wiec jak sie chce to mozna cos zdzialac

no i dolot opisany na FsQaud przez Darka tez troche daje