|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Układ ładowania akumulatora: Zgubiłem gdzieś ładowanie
Rafał32 - 9 Lis 2004, 21:44 Temat postu: Układ ładowania akumulatora: Zgubiłem gdzieś ładowanie dzisiaj zgubiłem gdzieś ładowanie akumulatora ale co dziwne nie zapaliła się lampka kontrolki ładowania (wątpliwe aby była przepalona) no i wkońcu skończył sie prąd w akumulatorze i auto zdechło. Teraz pytanie o co chodzi , miła już ktoś taki problem? Od czego zacząć?
A fiesta jes głupia bo przez 3 lata nigdy nie stanęła tylko dzisiaj kiedy musiałem załatwić kilka ważnych spraw!
JoeMix - 10 Lis 2004, 05:57
W pierwszej kolejności sprrawć alternator i wszystko co z nim związane... kontrolka zaczyna mrózyć kiedy napięcie spada poniżej 12V, aświecić kiledy napięcie łądowania alternatora spadnie dobrze poniżej 10V ... a i 12 to już jest za mało... Może sie wysypał akumulator?
KUI3A - 10 Lis 2004, 09:59
u mnie jak padl altrnator to kontrolka sie nie swiecila, dopoki nie wylaczylem silnika i nie wyjalem kluczyka :? jak mi powiedzieli w warsztacie - zrobiło się jakieś przepięcie na wtyczce do alternatora i dlatego sie lampka nie palila
Szopica - 10 Lis 2004, 11:08
:arrow: Rafał32
Za tę Głupą Fiestę, to należy Ci się...
:glupek2:
Nie obrażaj tak wspaniałego autka :nonono:
I bardziej o nią dbaj koleś,
a ona napewno Ci się zrewanżuje :wink:
WooYownik - 10 Lis 2004, 11:13
:shock:
mucha - 10 Lis 2004, 16:26
Szopica ogladajac twoje zdjecie nie wiem na co patrzec na ciebie czy na autko 8)
WooYownik - 10 Lis 2004, 16:52
To jest klub fiesty .... Patrz na auto ... ! 8)
trzeci - 10 Lis 2004, 17:52
WooYownik napisał/a: | To jest klub fiesty .... Patrz na auto ... ! 8) |
Masz rację WooYaa , ale z drugiej strony taki komplement jak Muchy pewnie sprawi Szopicy przyjemność.
Pozdro...
mucha - 10 Lis 2004, 18:18
ah te moje komplementy powala kazda kobiete 8)
Yaa...
WooYownik - 10 Lis 2004, 19:36
Poczekajmy moze na wypowiedz glownej zainteresowanej ... i sie wszystko wyjasni
Minio - 11 Lis 2004, 13:16
mucha napisał/a: | Szopica ogladajac twoje zdjecie nie wiem na co patrzec na ciebie czy na autko 8) |
Noooo, i ja też mam taki problem....
szynszyl - 11 Lis 2004, 13:19
i ja, i ja, i ja... mam bowiem problem :oops: mam kiepską widoczność na tym zdjęciu. rozdzielczość ustawiona 1024*768.
SILO - 12 Lis 2004, 16:17
Hey!
Miałem podobny problemik.
Podejrzewam że lampka ci bardzo lekko jarzyła (prawie niweidocznie)
W moim przypadku była to pierdoła- brak masy na końcówce konektorowej przy rozruszniku (dokręcanej do włącznika elektromagnetucznego) dochodzącej do akumulatora.
Wystarczyło wymienić to koluszko, dobrze je zagiąć i od 8 tysięcy nie mam z tym problemów koszt naprawy ok 1 zł plus trochę leżenia na ziemi. Spróbój :o
Pozgrowionka
Silo
Szopica - 13 Lis 2004, 19:09
Dzięki chłopaki za komplementy! :oops:
To miło z waszej strony
Ale WooYoownik ma rację:
Autko oglądać a nie mnie!! :wink:
Andreoz - 13 Lis 2004, 19:44
Witam
Szopica, Ty poprostu musisz dać na forum jakieś większe, wyrażniejsze zdjęcie ( nie chodzi o Twój wóz) to chłopaki dadzą Ci spokój i ja też:))I nie dziw się takim zainteresowaniem bo fiesta+płeć piękna+udział na forum ..............to rzadko spotykana rzecz:))
pozdro
mucha - 13 Lis 2004, 19:49
adreoz :piwo:
Andreoz - 14 Lis 2004, 14:09
Witam
Szopica specjalnie tak stopniuje napięcie, wrzuca swoje zdjątka i czeka jaki bedzie odzew:)) Ciekawe ile nas jeszcze potrzyma w takim napięciu. czuje że zaraz dostaniemy opiernicz od admina forum za wybitne odejście od TECHNICZNYCH tematów:)))
Pozdro
mucha - 14 Lis 2004, 14:26
a co to niby nie techniczne sprawy ? moim zdaniem jak najbardziej 8)
Jareczek - 14 Lis 2004, 14:35
Jak dobrze poszukacie na forum, to znajdziecie kilka zdjęć Szopicy
:oops:
mucha - 14 Lis 2004, 14:44
szopica ale masz sliczne.... autko :lol: 8)
trzeci - 14 Lis 2004, 16:02
Andreoz napisał/a: | czuje że zaraz dostaniemy opiernicz od admina forum za wybitne odejście od TECHNICZNYCH tematów:))) |
Nie dość że nie na temat , to po raz kolejny są wyciągane i komentowane zdjęcia Szopicy z innych topiców. A to już nie jest dla niej miłe.
Według mnie lepsze miejsce na takie coś to gg lub priv.
A w tym topicu lepiej pomóc Rafałowi32.
Pozdro...
Jareczek - 14 Lis 2004, 16:04
W sumie to chyba trzeci ma racje...Jak ktoś chce to niech sobie sam poszuka zdjęć...
mucha - 14 Lis 2004, 16:11
trzeci...
napewno szopica placze i jej smutno ze ktos powiedzial jej 2 komplementy pomysl, urywam watek bo rzeczywiscie troszke zszedl z tematu Pozdr.
WooYownik - 15 Lis 2004, 15:31
czy wy nie macie swoich dziewczyn ze sie tak napaliliscie ? :shock: jakies to podejrzane
Andreoz - 15 Lis 2004, 16:47
Witam
Upssssssss dobrze ze to nie ja odszedlem pierwszy od tematu:))ale ..................aaaaa no dobra juz nic nie mowie:))
Pozdro
Rafał32 - 15 Lis 2004, 19:30
własnie , wracając do tematu, odpowiem sam na swoje pytanie: padły diody w alternatorze, koszt naprawy 150 złociszy, naprawione i mogę dalej sie toczyć mim wehikułem pewnie do następnego defektu!
|
|