Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Zerwana poduszka

Kruku - 14 Mar 2007, 22:28
Temat postu: [MK3] Zerwana poduszka
witam nie wiem co sie popsulo ale mam to od nidawna, podczas ruszania z 1 biegu ale tez nie za kazdym razem, 2 lub 3 razy szarpnie ale tak pozadnie a puzniej juz jedzie normalnie czy ktos sie juz z tym kiedys spotkal i co o jest, prosze o pomoc pozdrawiam
jackrzec - 14 Mar 2007, 22:36

Albo poduszki pod skrzynią, albo sprzęgło poszło papa. za mało szczegółow żeby móc jednoznacznie odpowiedzieć.
tomcio1600 - 15 Mar 2007, 11:58

Miełem taki przypadek...
w 99% sprzęgło, kończy sie, źle łaczy i masz efekt skakania (tak jakby źle sie zazębialy koła i auto strzasznie szarpie) I robi sie to najcześciej wtedy kiedy szybciej puścisz sprzeglo.

odyniec - 15 Mar 2007, 16:13

niech powie jak sprzeglo mu dziala? czy miekki jest pedal, czy racze twardy? jak lapie? stopniowo, czy raczej zrywa?
Kruku - 15 Mar 2007, 18:19

sprzegl ani mieki aani twarte jest takie optymalne, a bierze tak jak zawsze bralo odkad mam szerszenia :) moze troszke szarpie przy ruszaniu
jackrzec - 16 Mar 2007, 00:30

To otwórz maskę i popatrz czy podczas dodawania (gwałtownego dosyć) gazu rzuca silnikiem - jak tak to poduszki.
osimek1 - 16 Mar 2007, 07:49

niecaly miesiac temu mialem to samo - wszyscy straszyli mnie ze sprzeglo okazalo sie ze poducha pod skrzynia;) - u mnie jeszcze bylo takie cos ze na wstecznym troche autko skakalo ale tak mialem od kad ja kupilem wiec myslalem ze ten model tak ma i sie tym nieprzejmowalem, po wymianie poduch smiga jak ta lala :D
jackrzec - 16 Mar 2007, 07:54

No właśnie - u mnie tak rzucało silnikiem, że alternator przetarł mi wąż do chłodnicy!
osimek1 - 16 Mar 2007, 09:04

jackrzec, to juz wiem od czego mi pekl - bo sie zastanawialem :P - ale pomyslalem ze to zbieg okolicznosci ze poszlo jedno i drugie;P