|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Podłączenie węży - XR2i
Wojtass - 10 Mar 2007, 12:23 Temat postu: [MK3] Podłączenie węży - XR2i Wziąłem się za składanie 1.6 i napotkałem parę problemów, po prostu nie wiem do końca co gdzie mam podłączyć, jeśli ktoś mógłby mnie naprowadzić to będę dźwięczny.
A więc, gdzie mają iść wężyki z kolejno ponumerowanych wyjść?
Poza tym gdyby ktoś mógl pyknąć fotki silnika od strony kabiny, tak, aby jak najwięcej połączeń było widoczne byłoby super.
Za pomoc obiecuję duże na zlocie.
Kolin - 10 Mar 2007, 12:40
Wic tak pierwsze zdjęcie
1-podlanczasz węzyk ktory wchodzi od spodu do przepustnicy
2-Wąż z pokrywy zaworów idzie do bloku bedzie kruciec w ktory wpinasz wąż odpowietrzenie wału korbowego
Fotka nr 2
4-Przewod paliwowy ktory zasila listwe wtryskowa idzie od filtra paliwa
3-węzyk od pochlaniacza opar czy cos takiego dokładnie nie pamietam
Fotka nr 3
owęzowanie do listwy wtryskiwaczy co się lączy z odlejaczem taka czarna puszka sa tam 3 krućce jeden idzie od pokrywy zaworów nastepny od listwy wtryskiwaczy a trzecie do obudowa filtry powietrza ale tam sobie zalorz filterek odmy
jesli chcesz moge ci wszystko dzis albo jutro obfotografowac jak to umnie wyglada
PumaRST - 10 Mar 2007, 12:50
1) tak jak Kolin napisął
2) odma, połączone z takim samym krucem w bloku - odkładnie w linii na dole nad miska olejową;
3) zaślepić
4) przewód paliwowy
5) zaślepić, lub zrobić obieg miedzy oboma takimi krućcami w kolektorze.
Wojtass - 10 Mar 2007, 14:06
Dzięki.
Powiedzcie mi jeszcze gdzie idzie wężyk z drugiej strony 'puszki' z zaznaczonym wyjściem nr. 1 na pierwszej fotce?
Kolin - 10 Mar 2007, 15:54
Wojtass napisał/a: | Powiedzcie mi jeszcze gdzie idzie wężyk z drugiej strony 'puszki' z zaznaczonym wyjściem nr. 1 na pierwszej fotce? |
Wpina sie go pod przepustnice tam jest jego miejsce
Wojtass - 11 Mar 2007, 00:09
Więc pod przepustnicę wpinam wężyk idący z góry , zaznaczony nr. 1 na fotce, ale co z dolnym który jest po drugiej stronie?
Chodzi mi o wyjście zaznaczone zapytajnikiem (niewidoczne na fotce ale myślę ze bedzie wiadomo o co chodzi)
Kolin - 11 Mar 2007, 00:10
Acha to jest węzyk powrotny do baku paliwowy
Wojtass - 11 Mar 2007, 15:22
Dzięki oki tak myslałem
|
|