Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - KOD 22 - Miernik przep³ywu powietrza 1

SUB - 20 Lut 2007, 20:00
Temat postu: KOD 22 - Miernik przep³ywu powietrza 1
Witam , tak jak w temacie. Diagnozowalem fieste na wy³aczonym silniku i dostalem kod 22 - Miernik przep³ywu powietrza 1, moje pytanie jak mozna wyeliminowac ten blad , gdzie znajduje sie ten miernik zeby go wymienic , czy moze on byc przyczyna duzego spalania (15 L w miescie ). Drugie pytanko dotyczy lokalizacji "stabilizatora napiecia obrotomierza" , dolaczam 2 fotki silnika aby mogl mi ktos wskazac palcem :P (moze to ktoras ze zlaczek na fotkach).

help me ludzie pozdrawiam

diodalodz - 21 Lut 2007, 00:06

stabilizator obrotomierza znajduje sie na jego p³ytce w zegarach . Zazwyczaj pocz±tek symbolu 78LXX . 3 nogi z wygl±du przypomina tranzystor . Przep³ywomierz znajduje sie na rurze zasilaj±cej silnik w powietrze odrazu za filtrem z tego co pamiêtam .
szynszyl - 21 Lut 2007, 19:12

hm.. byæ mo¿e .. ja dosta³em od ³okmena stabilizator i jest zamontowany na wysoko¶ci akumulatora nad b³otnikiem. tam jest taki mostek wsadzony.. wywali³em go na zbity pysk i wsadzi³em ten mostek.. jak nie zapomne to zrobie fote jutro. nawet mia³em tak ¿e nie przykreci³em go do masy i tez by³o
Tommur - 21 Lut 2007, 19:16

No to niecierpliwie czekamy na foty, bo temat jak zaraza rozszed³ siê po fiestach :(
szynszyl - 22 Lut 2007, 20:42

[ Dodano: Czw Lut 22, 2007 20:45 ]
przykreci³em to akurat pod centralke gazu... ale do tej z³aczki wcze¶niej taki mostek dochodzi³. po prostu zwiera³ styki w ¶rodku.. dwa styki