|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Spalony Przelacznik zespolony
Przepol - 18 Lut 2007, 15:31 Temat postu: Spalony Przelacznik zespolony Witam, jest problem wczoraj sfajczyl mi sie p.z. od strony wycieraczek rozebralem i faktycznie prawie na wylot wypalilo plytke,
Ale zalatwilem drugi, podlaczam, daje kluczyk na zaplon, i tu zaczyna znow dym leciec ??!!???!!??!!
Moje pytanie czy drugi tez byl uwalony, czy moze mam zwarcie gdzies w instalacji??
ps. Zaden bezpiecznik nie polecial
Prosba jezeli ma ktos opis elektryczny od tegoz przelacznika, czyli gdzie ma byc podany + a gdzie - to zapodajcie
Dzieki i pozdrawiam
diodalodz - 18 Lut 2007, 16:56
wywal ze skrzynki czerwony przekaźnik od wycieraczek czasowych przestanie palić przełączniki .
Przepol - 18 Lut 2007, 18:28
To nie przekaznik
Po 5 godzinach roboty doszedlem co jest nie tak,
Caly przelacznik jest wysmarowany jakims gownem (chyba) dla zabezpieczenia miedzi przed utlenianiem, ale nikt nie wzial pod uwage ze osiadam tam duzo kurzu i brodu, i czasem moze poleciec maly dymek ale wtedy zaczyna weglic sie plytka drukowana,
Jest tam taki jedem may styk ktory od zweglenia lubi sie oderwac od plytki, i jak ruszymy dzwignia zaginamy ten styk na drugi i robimy zwarcie !!
Jak zadymil mi ten drugi PZ to myslalem ze sie spalil, ale przyweglila sie tylko ta pasta,
po wyczyszczeniu, i przyklejeniu styku na swoje miejsce przelacznik dziala, ale jak dlugo to bedzie dzialac to nie wiem, bo jak plytka drukowana zacznie sie zweglac to juz potem bedzie leciec dalej.
Takie sa moje wnioski
diodalodz - 18 Lut 2007, 22:27
wszystkie fordy które do mnie trafiły miały usterke albo silnika wycieraczek albo przekaźnika czasówek .
Hyuga - 5 Cze 2008, 17:09
Sory że odgrzebuje temat, ale dzisiaj też coś mi się zjarało i dym leciał jakby spod kierownicy, a po rozebraniu nic tam nie zwróciło mojej uwagi. Wszystko działa, światłą, wycieraczki itd. Dlaczego więc tak znikąd poleciał mi dym? Czy to właśnie ten przełacznik jest do wymiany?
SpiderMAN - 5 Cze 2008, 17:36
Jak dziala to nie jest jeszcze do wymiany, rozbierz go i zobacz co z tym stykiem co Przepol pisal.
stafcio - 6 Cze 2008, 11:38
macie foto?
FiFa - 7 Cze 2008, 16:41
tez kiedys miałem cos takiego... i tez na pierwszy rzut oka nie było nic widac... ale jak sie okazało, jednak ten przelocznik sie spalil.... I co najlepsze było niby wszystko dzialało, a siadl chyba tylko wlacznik tylnych wycieraczek... a tak pozatym wszystko działało ok wiec moze lepiej sprawdz dokladnie
|
|