|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - co sie stalo??:(
lessnik - 12 Lut 2007, 20:17 Temat postu: co sie stalo??:( :-( dwa dni temu chcialem odpalic moja fiestke i....wlaczaja sie kontrolki a silnik nie che odpalic. poposilem o pomoc kolege a on ze siwece sa nie tegos. zle odkrecilismy i okazalo sie ze daja iskre sa ok. krecimy autko a tutaj lipa nie chce odpalic. patrzymy dalej i co sie okazuje pod filtrem powietrza jest wyczepiona kosta od chyba silniczka krokowego (taki z bolce i i\odhcodza od niego 4 kable(fiol,zolty, czer, czarny). wczesniej ktos zniszczyl ta kostke i nie wiedomo jak mielismy ja podlaczyc wiec na czuja(4 proby) jest ok udalo sie odpalil i chodzil moj cudzik na wolnych obrotach bardzo fajnie ale.... . wieczorem chcialem jechac samocod odpall normalnie ale gdy zaczalem jechac do przodu ba wyzszych obrotach zaczal przerywa i zamilkl zdechl:(. i tak do dzisiaj ani rusz.poprosilem o pomoc znajomego ktory tez ma fiestke i polaczylem te 4 kabelki tak jak u niego, ale dalej nic wiec pomyslelm ze mogl sie ten silniczek pod tym filtrem spalic kupilem nowy i nic dalej cisza. kontrolki sie pala i co dziwne z tego co wiem po przereceniu kluczyka do momentu zapalenia sie kontrolek slychac jak pompa paliwa w zbiorniku chodzi ale wiem ze po chwili powinna sie wylaczyc a u mnie chodzi caly zcas do momentu kiedy wylacze stacyjke choc jeszcze jaks krotki czas chodzi i sie wylacza. kaput prosze o pomoc. a do tego gdy ten samochod mi zamilkl cos zapachnialo jakby sie lekko spalilo???patzralem na bezpieczniki sa cale na te tranzystorki tez sa cale , jeszce raz kontrolki sie pla ta pompa chodzi jak szalona nawet ,,zyga"paliwem, iskra jest a auto nie hce za Boga odpalic Z gory dziekuje moj mail kunciap@poczta.onet. pl lub nr gg 6667552
jackrzec - 13 Lut 2007, 00:16
Jak pompa ciągle chodzi, tzn że komp przeszedł kompletnie w tryb awaryjny. Jeśli padnie to tak samo się dzieje - pompa ciągle chodzi. Sprawdź jeszcze bezpiecznik nr 1 - czyli pierwszy od lewej na dole - on odpowiada za zasilanie kompa.
Kamil - 13 Lut 2007, 09:58
jeszcze spotkałem się z przypadkiem że w przekazniku styki zwarły i nie odpuściły i prąd plyna cały czas...
jackrzec - 13 Lut 2007, 15:19
Kamil napisał/a: | jeszcze spotkałem się z przypadkiem że w przekazniku styki zwarły i nie odpuściły i prąd plyna cały czas... | Ale chyba nie od pompy - za małe obciążenie żeby się styki kleiły.
lessnik - 13 Lut 2007, 15:29 Temat postu: ciąg dalszy zrobiłem Panowie jak mowiliście sprawdziłem bezpiecznik nr 1 (INJ 3A) to znaczy ten od lewej na dole(i jest on cały-ok), ale tak juz jednym ciągiem sprawdziłem resztę bezpieczników. po wyjeciu bezpiecznika 19 (ING 20A) pompa przestała działać lecz po ponownym włożeniu go na miejsce problem pojawił się dalej...co teraz??:( 8|
[ Dodano: Wto Lut 13, 2007 15:31 ]
jeszce jedno pytanko na jakimprzekazniku styki mogły się zawrzeć??nie jestem aż tak dobry w te chocki klocki:)
jackrzec - 13 Lut 2007, 22:50
lessnik napisał/a: | i jest on cały-ok | Sprawdzałeś "na oko" czy miernikiem? Bo "na oko" często można się pomylić. Coś czuje że Ci komp poszedł z dymem - pytanie tylko dlaczego?
lessnik - 14 Lut 2007, 12:10 Temat postu: dalej nic... Jeśli moge to tak Jacku, tak jak mówisz sprawdziłem te bezpieczniki na oko ale mozna jes psr racja miernikiem zribie to jak sie uda dzisiaj. poznije dwa dni przerwy bo musze jechac do szkoly az do Poznania wiec jakby co dam znac w weekend ok. a jesli chodzi o komputerek to drogi jest i gdzie sie on miesci???kurcze to w sumie tragedia.... ale dziekuje za dotychczasową pomoc. popołudniu dopisze co z tymi bezpiecznikami
szynszyl - 14 Lut 2007, 18:56
lessnik napisał/a: | a jesli chodzi o komputerek to drogi jest | trzeba giełde FKP sprawdzac.. dużo tam rarytasów
jackrzec - 15 Lut 2007, 00:23
komp na allegro dostaniesz za ok 100, a na naszej giełdzie klubowej zdarzają się o połowe taniej. Najlepiej zapisz z niego nr i szukaj takiego samego, bo samo 1,1i nie wystarczy. Możesz się zdziwić jak dostaniesz np kompa od 1,1 która miała immobiliser..
lessnik - 15 Lut 2007, 12:37 Temat postu: komputerek Witam słuchajcie ale myslicie ze to napewno komputerek padl?? piszesz ze mam spisac z niego numery ale wytlumaczcie prosze gdzie on sie miesci bo kurde nie wiem jest tak skitrany ze nie wiem szukalem. czy on jest gdzies pod kokpitem na tymi bezpieczniukami?? aha i jak mozna spr czy to komputer sie zepsule jest taka mozliwosc??pozdrawiam
jackrzec - 15 Lut 2007, 12:38
KOmp jest za schowkiem nad nogami pasażera - taka metalowa puszka
lessnik - 23 Lut 2007, 21:59
pomomo to ze p[oszedl komputer kupilem popme paliwa i silnicze krokowy a okazalo sie ze wlasnie komputer sie spalil...
[ Dodano: Pią Lut 23, 2007 22:02 ]
amto mi zalatw omputer i po czym czytac ze to wlasciwy ?? pomozcie Panowie
[ Dodano: Pią Lut 23, 2007 22:03 ]
odnosnie komputera to ttuj jest trozeczke znakow po jakich wiedziec ze to wlasciwy???
jackrzec - 23 Lut 2007, 23:33
lessnik napisał/a: | odnosnie komputera to ttuj jest trozeczke znakow po jakich wiedziec ze to wlasciwy??? | Na gnieździe jest taka naklejka - to nr przykładowe oczywiście). np:
89FB-12AG50-BB lub 92AB-12AG50-EA lub 92AB-12AG50-EB
lessnik - 24 Lut 2007, 08:47 Temat postu: litery od komputera Moje litery są napisane tak 89FB-12A650-BB pod kodem kreskowym jeszce sa takie duze 9FBB nad kodem i troszeczke obok tych najwiekszych małe. znalazłęm taki komputer i zanówiłem na allegro w cenie 60zł. jezeli chodzi o dodatkowe literki to są tutaj tez takie po lewej str na gorze cos w formie pieczatki i tylko te sie nie zgadzaja. no ale gosiu mial napisane ze do fiesty 1.1 86-94r. mam nadzieje ze bedzie ok. teraz wiem ze to komputer a co bedzie dalje dam znac . moze moj przypadek komus sie przyda i bedzie bez wiekszych korowodow mogl sobie poradzic. Tobie Jacek dzikeuję bardzo za nie ustanną pomoc. jeszce się tutaj odezwę ziom
|
|