|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] awaryjne otwieranie maski
malek - 8 Lut 2007, 21:42 Temat postu: [MK3] awaryjne otwieranie maski Niestety dzisiaj rano bardzo się zdziwiłem kiedy to nie mogłem otworzyć maski w tradycyjny sposób :-(
Jakieś pomysły jak można by ją w miare prosto otworzyć? Ciągnięcie linki przy zamku nie pomaga
szynszyl - 9 Lut 2007, 07:41
malek napisał/a: | Ciągnięcie linki przy zamku nie pomaga | a łyżka na to niemożliwe... to pociąg kombinerkami za to co masz pod kierownicą
malek - 9 Lut 2007, 09:09
pociąg kombinerkami pod kierownicą też nie pomaga
Bart_Skrzyszow - 9 Lut 2007, 10:16
hmmm jak nie pomaga to polecam:
"bez młota to nie robota" też sie niechciała otworzyć, ale niema rzeczy niemożliwych
a tak poważnie to chyba musisz dostać się od przodu zdejmując zderzak, tak mi sie wydaje do auta niechce mi sie iść popatrzeć czy to wogóle możliwe ale nic innego nie wymysliłem..
[ Dodano: Pią Lut 09, 2007 09:20 ]
PS.
Macie więcej zdjęć mojego byłego żółtka, przeżył 2 dachowania, to jest drugie - już prawie go naprawiliśmy z bratem ale trafiła się fiesta a malczak pojechał na żyletki..
ZAPINAJCIE PASY banghead banghead
kazi - 9 Lut 2007, 10:29
wiem jak otworzyc maske bez giecia jej albo wyrywania ale czy ja wiem czy powinno sie takie cos mowic priv:P
yahoo666 - 12 Sty 2009, 08:37 Temat postu: Re: awaryjne otwieranie maski
malek napisał/a: | Niestety dzisiaj rano bardzo się zdziwiłem kiedy to nie mogłem otworzyć maski w tradycyjny sposób :-(
Jakieś pomysły jak można by ją w miare prosto otworzyć? Ciągnięcie linki przy zamku nie pomaga :devil: |
Hej.
Odświeżam temat. W mojej MK3 linka urwała się przy samym zamku. Jak otworzyć maskę, żeby to naprawić, albo chociaż dolać płynu do spryskiwacza?
Dzięki z góry.
pzdr
yahoo
dziul - 12 Sty 2009, 09:19
zamek da się odkręcić od przodu trzyma się na 3 śrubach w moim przypadku wyrwałem delikatnie czarną atrapkę i jest niezły dostęp do tych śrub po odkręceniu zamek idzie z maską do góry
yahoo666 - 12 Sty 2009, 09:24
dziul napisał/a: | zamek da się odkręcić od przodu trzyma się na 3 śrubach w moim przypadku wyrwałem delikatnie czarną atrapkę i jest niezły dostęp do tych śrub po odkręceniu zamek idzie z maską do góry |
Dzięki za info. "wyrwałeś atrapkę" w przód, w tył? Ona zdaje się jest jakoś wsuwana w wycięcia w zderzaku, od strony chłodnicy. Dobrze kojarzę? Da się ją wyrwać tak, żeby jej nie zniszczyć?
--
pzdr
yahoo
Daras84 - 12 Sty 2009, 10:05
no rmlanie pchnij ja do srodka auta... to wyskoczy... mozna sprobowac pogimnastykowac sie plauchami i otworzyc... my z bendixem meczylismy sie chyab z pol godizny ale sie udalo otworzyc
dziul - 12 Sty 2009, 11:09
u mnie jakos tak sie wyczepila z tych otworow ze dalem potem wieksze podkladki i siedzi jak nowka sztuka
MARIUSZ.B - 13 Sty 2009, 22:35
Nie wiem czy wszyscy zauważyli ale kolega malek nie posiada fiesty tylko saba
[ Dodano: Wto Sty 13, 2009 22:37 ]
malek pewnie zamarzła.
Pablo784 - 14 Sty 2009, 07:40
MARIUSZ.B napisał/a: | Nie wiem czy wszyscy zauważyli ale kolega malek nie posiada fiesty tylko saba
[ Dodano: Wto Sty 13, 2009 22:37 ]
malek pewnie zamarzła. |
Nie wiem czy zauważyłeś ale od lutego 2007 były dwa kalendarzowe lata pewnie zdążyła odmarznąć
MARIUSZ.B - 14 Sty 2009, 09:52
Sam jestem ciekaw czy do tej pory już odmarzła
malek odmarzła już
malek - 19 Sty 2009, 00:32
pewnie, że odmarzła
Ale najpierw musiałem ją wtedy otworzyć, bo akumulator leżał w garażu, a chciałem sobie pojeździć. I było to w fieście
Musiałem zdjąć tą listewkę mocowaną na górze zderzaka - bez niej jest znacznei lepszy dostęp, a później popychałem bezpośrednio zamek śrubokrętem jakimś nie za dużym - tak to z grubsza wyglądało, bo pamięć już nie ta
|
|