Forum FiestaKlubPolska -

LPG - [Ogólny] Brak mocy na LPG i wycięty katalizator

genov - 29 Sty 2007, 20:36
Temat postu: [Ogólny] Brak mocy na LPG i wycięty katalizator
i Mam problem moja fiesta odmawia posłuszenstwa na gazie:/ Przewód skróciłem(kupiłem te baryłke dziex Dioda) ale pojawił sie nowy kłopot niemam pojecia reguluje parownik i nic... Mam wyciety katalizator , nowe przewody WN i Swiece NGk,, na benzynie jest wszystko ok a na gazie wchodzi na wysokie obroty jak ja tak powoli naciskam to wejdzie ale strasznie powoli a jak ''jej dowale to wielkie muuuuu dusi sie strasznie '' Wie ktos co moze byc????? i czy Ten wyciety katalizator moze cos miec do rzeczy???????:>
diodalodz - 29 Sty 2007, 23:15

możliwości sa dwie albo nie masz wałka rozrzadu albo masz źle ustawiony parownik lub nieszczelny dolot . Wykręć srube na parowniku o 2 oborty i odkręć register (śrube na wężu troche ) i zobacz co sie bedzie działo .
genov - 30 Sty 2007, 15:08

sruba krece i nic sie nie dzieje:/ a ''niemasz wałka rozrzadu''???? jak to oco chodzi he wałek oczywiscie jest a racja mam szczeline miedzy mikserem a dolotem dodam jeszcze ze mam stozkowy filtr i sprawdze te szczeline bo moze faktycznie lewe powietrze łapie
interrex - 30 Sty 2007, 16:03

Warto sprawdzic filtr gazu.
diodalodz - 30 Sty 2007, 17:09

hm
to wina filtra stożkowego . Poprostu dolot jest zbyt mocno "odprężony" sa za małe opory przepływu . Metody sa dwie albo daje się mniejszy pierścień miksera albo wywala sie stożek i wkłada inny z mniejsza przepustowością . Najlepiej wsadzić orginalna puszkę filtra . Hm możesz dla próby wyciać zwężke z pokrywki od słoika i wsadzić w rure dolotu . Wytnik otwór na połowe średnicy rury dolotowej i wsadź . ZObaczysz róźnice .

genov - 30 Sty 2007, 19:49

Dioda ja Ci wódke postawie jak sie kiedys spotkamy ja nie moge..... no załozylem sobie pokrywke od słoika i Extra silnik pracuje normalnie nic sie nie dławi he no nie moge dziex ponownie