Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Wycieraczki przednie działają tylko w dwóch pozycjach

monwoj1981 - 29 Sty 2007, 10:58
Temat postu: Wycieraczki przednie działają tylko w dwóch pozycjach
Chodzi o Fiestę z 95. Na allegro znalazłem przełącznik za 60 zeta, ale czy ma sens wymiana całości skoro wszystko działa prócz tej jednej pozycji przednich wycieraczek?

Poradźcie, może mieliście podobny problem.

Mafios - 29 Sty 2007, 14:25

z 60zl oddam CI taki z dodatkowa pozycja a czasowki sie przydaja :-)
trzeci - 29 Sty 2007, 14:26

Wyjścia są trzy:
- jeśli brak jednego biegu wycieraczek Ci nie przeszkadza - jeżdzić i nic nie robić
- można spróbować naprawić przełącznik zespolony, bo może to być tylko kwestia słabych styków w nim.
Zanim zapytasz co i jak robić, użyj funkcji szukaj bo sporo już o tym było.
- wymienić przełącznik na w pełni sprawny - plug&play :)
Pozdro ...

DERFORM - 29 Sty 2007, 14:48

Koledze dzialaja tylko w dwoch pozycjach. jedna nie dziala. Czyli pewnie czasowa. Bo przelacznik zespolony bez czasowki ma tylko dwie pozycje normalne i szybkie.
Kolega pewnie ma z czasowka i to ona nie dziala. w/g mnie padl przekaznik czasowy wycieraczek.
(W bezpiecznikach pomaranczowa duza kostka)

jackrzec - 30 Sty 2007, 00:38

DERFORM napisał/a:
Koledze dzialaja tylko w dwoch pozycjach. jedna nie dziala. Czyli pewnie czasowa. Bo przelacznik zespolony bez czasowki ma tylko dwie pozycje normalne i szybkie.
Kolega pewnie ma z czasowka i to ona nie dziala. w/g mnie padl przekaznik czasowy wycieraczek.
Raczej napewno ma czasówki, bo ma fieste z 95 r. Z tym przekaźnikiem to masz rację :ok:
dudzior73 - 24 Paź 2008, 22:16

J au siebie mam tylko 2 pozycje 1. wolno, 2. szybko. Ktoś proponował mi by do dołu zapodać dźwigienke ale prędzej ją urwe nim właczą się czasówki.
amokk - 26 Paź 2008, 07:51

DERFORM napisał/a:

Raczej jest to duża, czerwona kostka :)

pczaya - 5 Lis 2008, 14:22

Jest to duża POMARAŃCZOWA kostka i według elektryka we wszystkich jest pomarańczwa. Sprawdz czy ci sie nie odłączyła bo ja mialem ten sam problem i wystarczyło docisnąć przekaźnik(tą pomarańczową kostkę) poprostu wyskoczyła. od tyłu w skrzynce bepieczników. usisz ją wymontować i zobaczyć tył.