|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - sciemniajace sie kontrolki
kazi - 26 Sty 2007, 01:13 Temat postu: sciemniajace sie kontrolki czy wy tez tak macie ze jak stoicie na skrzyzowaniu kierunkowskaz właczony i stop wcisniety to sciemniaja wam sie kontrolki na desce w takt migania kierunków? a moze cos nie tak mam z instalacja?
jackrzec - 26 Sty 2007, 07:43
słaba masa na licznik - przeczyść wtyczkę od licznika i sprawdź kabel masowy przy aku. Chyba że masz problemy z alternatorem, to wtedy on będzie winny. U mnie nic nie miga, poza kontrolką od kierunków.
diodalodz - 26 Sty 2007, 10:13
a jak dodasz gazu delikatnie i lewa noga trzymasz stop to też sie ścieminiaja ?? Jeśli wtedy sie nie ścieminiaja to albo zmęczony alternator albo za niskie wolne obroty .
kazi - 26 Sty 2007, 13:04
sprobuje i to sprawdzic ale cos mi sie to nie widzi jakos dzisiaj akumulator ktory ma niecaly rok nie potrafił rano odpalic samochodu :( oddam go do reklamacji bo to jest az smieszne ze jak byl nowy odpalał jak ma niecaly rok to nie pali daja zastepczy akumulator?
sprawdzalem dodaje gazu i nic nie daje kontrolki dalej sie sciemniaja
jackrzec - 27 Sty 2007, 00:13
alternator szlag trafia...
kazi - 27 Sty 2007, 13:14
zmmierze napiecie to wam powiem jakie alternator daje jak ktos moze to niech u siebie tez zmierzy.
-------------------------------------
Rok temu byly wieksze mrozy i samochod odpalał teraz jest ok 0 stopni i samochod tez odpala ale jak bylo wczoraj -6 to samochod nie chcial czy nie jest to wina przypadkiem akumulatora? Latem zadnych problemow nie bylo, problem sie pojawia tylko wtedy gdy temperatura spanie ponizej -3 stopni.
|
|