|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Zapach benzyny w aucie
jackkk2 - 24 Sty 2007, 22:32 Temat postu: [MK3] Zapach benzyny w aucie Witam nie znalazłem takiego posta w opcji szukaj, mam Fieste 1,1 z 94r. Mam pytanie związane z zapachem benzyny w srodku auta (po dłuższym postoju) czym to jest spowodowane czy po prostu te modele tak mają
:mad:
jaco11 - 25 Sty 2007, 08:28
Powiem tak kiedyś ktoś pisał na temat zapachu benzyny ale w MK1
ale naprawde nie wiem czy to coś pomoże http://www.fiestaklubpols...=zapach+benzyny
jackrzec - 25 Sty 2007, 08:31
Za ten zapach w duzej mierze odpowiada tzw. pochłaniacz par paliwa - może go nie masz? Taka czarna prostokatna puszka zaraz za reflektore od strony pasażera - do niej od góry dochodzi wężyk - zobacz czy jest cały lub czy wogole jest
kazi - 25 Sty 2007, 15:53
a ja mam pytanie bo u mnie tej puszki nie bylo i ja kupiłem. Wszystko miejsce oraz wezyk i ten zawor jest czy to wogole dziala to nie wiem. Moze ktos cos o tym ma pojęcie ? jak sprawdzic czy to dziala?
szynszyl - 25 Sty 2007, 15:57
to działa w momencie jak pociągniesz z buta w pedał gazu... wtedy nastepuje dopalanie tych oparów z puszki.
anjko - 25 Sty 2007, 22:47
Moze coś sie rozszczelniło i gdzieś ci cieknie paliwo sprawdz pod maską no i przewody do samego zbiornika jak i sam zbiornik, tylko do tego kanał by sie przydał.
jackrzec - 25 Sty 2007, 23:06
szynszyl napisał/a: | to działa w momencie jak pociągniesz z buta w pedał gazu... wtedy nastepuje dopalanie tych oparów z puszki. | Zgadza się, oprócz tego działa to na ssaniu, i dlatego śmierdzi jak jest zimny silnik.
pab2002 - 26 Sty 2007, 12:22
Możesz jeszcze sprawdzić połączenie wlewu paliwa z rurą która idzie do zbiornika oraz odpowietrzenie wlewu. Jeśli tam będą nieszczelności to też może śmierdzieć w środku, będzie zaciągało przez bagażnik
|
|