Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - Końcówka drążka ociera o felge

chary - 23 Sty 2007, 17:17
Temat postu: Końcówka drążka ociera o felge
witam
Od dłuższego czasu końcówka drążka ociera mi o krawędź felgi . :-(
Felgi są 6J/13 .Wcześniej na nich jeździłem i wszystko było ok,a teraz strasznie trze podczas jazdy .
Może ktoś sie spotkał z podobnym przypadkiem i wie od czego tak się stało.
Pozdrawiam

anjko - 23 Sty 2007, 19:21

Mi kiedyś obcierała ale tylko jak koła do konca skrecałem w lewo zaczeło sie to po wymianie końcówki na orginalnej było ok.
chary - 23 Sty 2007, 19:56

v1 napisał/a:
po obu stronach ?

Tylko z lewej strony, końcówki niedawno wymieniałem, ale ze starymi też tarło.
Może by końcówke przeszlifowac nieco??

odyniec - 23 Sty 2007, 19:57

mi kiedys tylko podtarlo odwazniki... zamiana i spokoj.
anjko - 23 Sty 2007, 20:33

chary napisał/a:
Może by końcówke przeszlifowac nieco??
hmm tego raczej nie polecam różnie to bywa... Obawiam sie ze jak nic z tym nie zrobisz jak na innej koncówce tez tak było chyba ze felgi zmienisz na inny rozmair.
v1 - 23 Sty 2007, 21:26

coś musi być skrzywione albo sprawdz tuleje na wachaczu moze sie rozpadły i cały wchacz sie przesunoł nieco
a czy koło patrzy prosto czy nie jest ze skosa morze masz skrzywiona koncówke wachacza

anjko - 23 Sty 2007, 23:52

szynszyl napisał/a:
na chłopski rozum.. wystaje coś z jednej strony, a z drugiej pewnie brakuje.. może by kiere na wieloklinie ustawił zanim montował te końcówki.. a może ja jakoś .. nie ten tego jestem..
W sumie racja bo jak by wydłużyc lewy drążek a skrucić prawy no i przestawic kierownice oczywiscie to by sie koła az tak daleko nie skrecały a to obciera właśnie przy maksymalnym skrecie. Miałem tak w poprzedniej fiescie ze ja na to nie wpadłem :)