|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
LPG - Filtr Gazu
v1 - 18 Sty 2007, 19:08 Temat postu: Filtr Gazu Gdzie się znajduje filtr gazu bo niebardzo się oriętuje
Mozna o jakiś scren ?
Żółwik Tuptuś - 18 Sty 2007, 19:25
na ogół bezpośrednio pod środkowym elektrozaworem ( w starych instalkach pod pierwszym ) a ten jest albo przykręcany bezpośrednio do parownika , albo na rurce jakieś 10 max 20 cm długości . W okrągłym pojemniczku wielkości gałki zmiany biegów .
Najlepiej podjedź do gazerów albo zlap kogoś z klubowiczów na żywo bo kształty są różne ( tak jak i mocowania i uszczelnienia ) a dyskusja o tym jai jest u ciebie zajmie ze dwie strony zamiast 30 sekund w realu .
interrex - 18 Sty 2007, 20:23
Zaznaczyłem na fotce. Strzałka pokazuje gdzie na dole pod puszka filtra znajduje sie śruba którą trzeba odkręcić. Najlepiej ze isc ze starym (filtrem ) do sklepu. Podczas odkręcania ulotni sie troszke gazu który tam pozostał nie ma się czego obawiać jeżeli wielozawór butli jest sprawny, ale i tak polecam zakręcenie zaworu na butli.
v1 - 18 Sty 2007, 20:34
wielkie dzienki czas wymieni ten filtr bo cos ostatnio na gazie gorzej mi chodzi pewnie to przez filtr ktory dawno nie był wymieniany...
doogi - 18 Sty 2007, 20:44
najlepiej zakrecić najpierw butle i wlaczyc silnik dopuki nie zgaśnie, bo podczas odkrecania moze wystrzelić gazem z tej gruchy (raz tak mialem) a ten gaz cholernie zimny prawie mi reke zamroziło a byłem w rekawiczce no i o mało nie umarłem na zawał jak strzeliło :p
diodalodz - 19 Sty 2007, 01:44
e to tylko - 20 stopni . tragedii nie bedzie . W starych BRC nie ma filtra tylko w elektrozaworze w parowniku jest siateczka która sie czyści .
Don4tello - 18 Lip 2011, 18:27
Witam ,
właśnie wymieniłem filtr gazu (zdrowo huknęło jak odkręcałem ), zastanawiam się czy jest drugi filtr od fazy stałej Dziś taki wymieniłem--> filtr. Mam reduktor i zawór gazowy LOVATO, wielozawór TOMASETTO - jeśli to jest potrzebne do ustalenia ile tych filtrów jest...
Pozdrawiam
JoeMix - 18 Lip 2011, 19:53
To co wymieniłeś to filtr fazy stałej, czyli jak gaz jest ciekły,,, w 1,3i z 94 roku raczej ie będzie filtra fazy lotnej ani innych filtrów LPG
Don4tello - 18 Lip 2011, 22:19
Faktycznie, ten filtr fazy lotnej stosuje się chyba w instalacji sekwencyjnej jak teraz patrzę. Dzięki JoeMix
|
|