|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika - [MK3] Szarpanie w trakcie jazdy
xgor - 9 Sty 2007, 18:13 Temat postu: [MK3] Szarpanie w trakcie jazdy Mam problem z Fiestą. Bez względu na to czy silnik zimny czy ciepły moja Fiesta rwie przy jezdzie. wyglada to tak jakby sie dusiła szczególnie na 2 i 3 biegu. Zaobserwowałem ciekawą rzecz. Jak są wyłączone światła i dmuchawa silnik chodzi w miare normalnie, ale zaraz po właczeniu swiateł zaczynają sie skoki. Ktos sie z czyms takim spotkał??
P.S. Na początku myślałem ze paliwo nie dochodzi wiec wymieniłem filtr paliwa, dolałem mieszanke ulepszającą paliwo oraz środek Shella czyszczący bak ale nic to nie pomogło
szynszyl - 9 Sty 2007, 19:20
moze sie nie znam.. :-/ ale pewni spada jakośc iskry. wypadałoby dorwać stara świece i po kolei wyciągac przewody i na tą świece wkładać, a potem do bloku. i jaki kolor bedzie po włączeniu dmuchawy a jaki bez.. tylko pomyśl zanim zaczniesz sie bawic bo cie kopnie tylko raz
albo kable WN maja duża rezystywność,a ścislej przebijają już.. albo nie wydala alternator. może szczotki są zużyte i maja duże R przejścia..
bilol - 15 Sty 2007, 12:44 Temat postu: moze przewody hej, ja miałem coś takiego ze mi przerywał jak jechałem po dziurach, zmieniłem filtry i nic, swiece tez nic zmieniłem przewody i jet ok, spróbój moze pomoże.
Longer_007 - 15 Sty 2007, 15:58
na 90 % przewody, wiedz do garazu otworz klape i zrob tak zebys mial calkowicie ciemnio w garazu, i przy zalaczonym silniki obserwuj czy niema przebic na kablach, jak dasz rade to przygazuj troche. jesli beda sie pojawiac przebicia na kablach to no wiadomo....do wymiany.
|
|