|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Pytanko odnośnie licznika
wolek1100 - 8 Sty 2007, 21:47 Temat postu: Pytanko odnośnie licznika Wiem że wymieniając licznik w mojej mk3 z 94r na taki sam tylko że z obrotkiem muszę sprawdzić czy ten co kupuje będzie pasował..czyli czy ma wytłoczenie 1E lub inne...i tutaj pytanie..gdzie mam szukać tego wytłoczenia na nowym liczniku a gdzie na tym moim starym?Bo ja wkońcu niewiem czy mam na jednopunkcie czy na gaźniku!jeśli ktoś może to prosze o napisanie mi mam mk3 1994r grudzień 1.3 wersja blues?:)
Pozdrawiam
jackrzec - 8 Sty 2007, 23:52
masz 1,3 z 94 roku, to na pewno na jednopunkcie, a napis "1E" znajduje się nie na liczniku, tylko obrotomierzu przy samej ośce od wskazówki
Druga sprawa, to jeśli masz Airbaga, to lepiej szukaj zegarów od wersji z airbagiem, bo będziesz musiał przelutować taką płytkę z tyłu licznika, bo w wersji bez poduchy jest o jedną kontrolkę mniej i poduszki brakuje.
wolek1100 - 9 Sty 2007, 07:43
A jeżeli znajde w wersji bez poduchy?Czy coś się będzie działo jeżeli niepodłącze tego kabelka?
Pozdro
jackrzec - 9 Sty 2007, 07:57
wolek1100 napisał/a: | A jeżeli znajde w wersji bez poduchy?Czy coś się będzie działo jeżeli niepodłącze tego kabelka?
Pozdro | W sumie nic sie nie będzie działo - kontrolka działać nie będzie, albo może będzie (w sumie nie wiem), ale zamiast poduchy będzie ci się świecić bodajże ABS albo ssanie/grzanie.
Szukaj zegarów od rocznika 94/95 - to poducha będzie napewno.
wolek1100 - 9 Sty 2007, 20:59
Rozkręciłem dzisiaj deske i oblukałem kostke podpiętą do licznika...i teraz mam pytanie...tak są ponumerowane dane wejścia od prawej strony i w 10 wejściu mam kabelek(zielony)..czyli wobec tego wystarczy kupić tylko licznik z obrotkiem 1E i założyć?
Pozdro
jackrzec - 9 Sty 2007, 23:38
wolek1100 napisał/a: | Rozkręciłem dzisiaj deske i oblukałem kostke podpiętą do licznika...i teraz mam pytanie...tak są ponumerowane dane wejścia od prawej strony i w 10 wejściu mam kabelek(zielony)..czyli wobec tego wystarczy kupić tylko licznik z obrotkiem 1E i założyć?
Pozdro | To masz szczęście, bo masz kabel Wystarczy tylko podpiąć nowe zegary i powinien działać.
wolek1100 - 17 Sty 2007, 23:21
Tak jest... dzisiaj założyłem deseczke z 1E i obrotek kręci sie jak szalony:D...tak ma być..dzięki i pozdro
|
|