|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - Laser w radiu
szerszen1202 - 6 Sty 2007, 18:13 Temat postu: Laser w radiu WItam mam male pytanko czy zostawiajac plytke np. na noc w radiu (mam jedno swoja plytke mp3 i jej nie wyciagam z radia) czy jesli zostawiam plyte w radiu moze ulec zniszczeniu LASER??
molu - 6 Sty 2007, 18:41
Pierwsze slysze 8)
pozdro
kratek - 6 Sty 2007, 18:43
Witam! Moze samo zostawianie nie uszkodzi lasera - tak mi sie przynajmniej wydaje ;-) , ale napewno ma wplyw na odczyt CD, wszystko zalezy od tego gdzie garazowane jest auto tj. gdy jest w powiedzmy warunkach domowych gdzie wilgotnosc i temp jest pokojowa - mozna smialo zostawiac i nic sie nie bedzie dzialo. Natomiast gdy autko stoi pod chmurk± lub w podobnych warunkach mog± wyst±pic problemy z odczytem. dzieje sie tak z powodu wilgoci, ktora zbiera sie na powierzchni płyt, po wlaczeniu radia temperatura we wnatrz rosnie a delikatna wilgoc paruje i osiada na laserze :mad: dlatego wlasnie zalecane jest wyjmowanie Cd z radia
Pozdro
Marcin - 6 Sty 2007, 18:44
ja tez pierwsze słysze, jedyne co obiło mi sie o uszy to że jak zostawisz plytke i w nocy ostro przymrozi to po zakręceniu może strzelić to wtedy może laser zahaczyć...
Bart_Skrzyszow - 6 Sty 2007, 19:18
Hmm - u mnie cały czas płyta leży w radiu (radio ) i nic mu sie nie dziej, płytke czyta dalej, autko stoi pod chmurk±
iang - 11 Sty 2007, 21:45
heh może to kwestia marki radyjka , ale w moim wspaniałym DALCO to działa !!!
Miałem problemy z odpalaniem cd po nocce, (odpalał dopiero po rozgrzaniu, czasem nawet po 20 min.) od kiedy wyjmuję płytę wszystko jest ok !
Dzięki, nigdy bym na to nie wpadł.
kratek - 11 Sty 2007, 22:25
wlasnie o takim przypadku pisałem wyzej ;-)
|
|