Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - zabezpieczenie antykradzieżowe

Suchy87 - 28 Gru 2006, 17:43
Temat postu: zabezpieczenie antykradzieżowe
witam montuje zabezpieczenie antykradzieżowe i mam pytanie gdzie jest kabel zasilający pompę paliwa?? czy to ten który wychodzi przez taki gumowy korek spod podłogi pod kanapą za kierowcą?? bo jest on trochę cienki... Z góry dziękuje za pomoc...
picio_18 - 28 Gru 2006, 22:29

poszukaj w skrzynce bezpiecznikowej przekaźnika od pompy i przetnij kabel tam i wstaw przyciskgo, a nie przy pompie!!
Suchy87 - 29 Gru 2006, 00:35

juz poprowadzilem kable do tyłu auta ktoś mi doradził że lepiej nie w tak oczywistym miejscu
scorpion69 - 19 Sie 2007, 12:13

picio_18 napisał/a:
poszukaj w skrzynce bezpiecznikowej przekaźnika od pompy i przetnij kabel tam i wstaw przyciskgo, a nie przy pompie!!

dlaczego nie przy pompie?

odyniec - 19 Sie 2007, 13:10

chlopie czujnik polozenia walu albo czujnik polozenia przepustnicy tak zablokuj a nie pompe paliwa... bede chcial ci ukraść auto to wezme sobie maly akumulator, podepne z niego pompe paliwa i i tak odjade jak bede chcial...
SpiderMAN - 19 Sie 2007, 18:42

Wyrażamy się kulturalnie... Netykieta...
Co do zabepieczeń, im więcej niestandartowych rozwiązań, tym lepiej.
Ja póki co mam założoną blokadę zapłonu, alarm z centralnym zamkiem będę zakładać we wrześniu.

diodalodz - 19 Sie 2007, 19:17

popatrzcie na roczniki . Jedyny kto się może skusić na nasze auta to chłopak z pod bloku który nie bedzie miał czym do sklepu jechać po kolejną flaszkę . Co do odcięć to jest wiele metod jeden biegun cewki albo czujnik położenia wału albo zwarcie czujnika do masy .
Freeman - 19 Sie 2007, 19:37

diodalodz napisał/a:
popatrzcie na roczniki . Jedyny kto się może skusić na nasze auta to chłopak z pod bloku który nie bedzie miał czym do sklepu jechać po kolejną flaszkę . Co do odcięć to jest wiele metod jeden biegun cewki albo czujnik położenia wału albo zwarcie czujnika do masy .

Co racja to racja robicie zabezpieczenia wieksze niz ma mój szwagier w mercu w210 (okular).
Później mogą być kłopoty jak coś się posuje i trzeba będzie pół dnia dochodzić co to.

diodalodz - 19 Sie 2007, 21:36

jaki jest sens kraść auto które z niemiec przytargasz za 200 euro ?? przecież to im się nie opłaca