|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Obrotomierz
pfpp - 18 Gru 2006, 16:49 Temat postu: Obrotomierz Zmienilem niedawno licznik i na obrotomierzu mam podwojone wskazania tzn 1600 zamiast 800 itp. Czy ktos zna sposob na skorygowanie wskazan? Dodam tylko ze mam fieste 1.1i , licznik byl kupiony od takiej samej fiesty i ma na sobie literke V.
jackrzec - 18 Gru 2006, 23:52 Temat postu: Re: Obrotomierz
pfpp napisał/a: | Zmienilem niedawno licznik i na obrotomierzu mam podwojone wskazania tzn 1600 zamiast 800 itp. Czy ktos zna sposob na skorygowanie wskazan? Dodam tylko ze mam fieste 1.1i , licznik byl kupiony od takiej samej fiesty i ma na sobie literke V. | Kupiłeś obrotka od wersji z gaźnikiem, do jednopunktu powinien mieć oznaczenie 1E. Wpisz w wyszukiwarce słowo "obrotek", to znajdziesz sposób przeróbki http://www.fiestaklubpolska.pl/forum/search.php
Fejm - 19 Gru 2006, 11:17
Obrotomierz z oznakowaniem "V" jest do gażnikowych a z oznakowaniem "1E" do monowtrysku.Sam wczoraj montowałem taki obrotek z oznakowaniem "V" do swojej fieściny 1.3 z 94'. Niektórzy podpinają sie pod kostke EDIS pod 1 lub 2 kabelek od prawje strony, umnie niestety to niezadziałało, więc podpiołem sie pod sygnał na cewce i obrotek zaczoł chulać, ale jest jeden mankament, mianowicie kiedy włączam jaki kolwiek odbiornik prądu w aucie(światła mijania lub stop) to wskazówka podnosi sie od 200 - 500 obr/min wyżej, co naprawde potrawi pożądnie wk@^$%$#.Jak złapie troche więcej kasy to kupie osobny obrotek i zobacze co wtedy będzie sie działo.........
|
|