Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - [MK3] Czy regulacja ogrzewania jest podświetlana?

slawoj - 15 Gru 2006, 18:49
Temat postu: [MK3] Czy regulacja ogrzewania jest podświetlana?
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć czy regulacja ogrzewania (ta czerowno-niebieska skala gdzie sa te dwa suwaki) i to pokretlo do wentylatora sa podswietlane? Bo wkurza mnie takie regulowanie ogrzewania po omacku gdy jedzie sie w nocy.

Pablo 1984 - 15 Gru 2006, 19:51

tak jest odgrzewana starczy sciągnąć ten cały plastik i tam jest miejsce na żaróweczke odkryłem to w tamtym tygodniu jak przypadkiem wziełem się do ściągniecia plastikóþw i polakierowania ich
slawoj - 15 Gru 2006, 20:01

Co jest odgrzewane bo nie zrozumialem? Chyba ze miales na mysli ze jest podswietlana :) A czy to pokretlo do ustawianie poziomu nawiewu wentylacji tez jest podswietlane i ile woltowa jest ta zarowka. A jest od niej jakis bezpiecznik bo moze bezpiecznik sie spalil to bym nie musial sciagac tego plastyku zeby zarowke wymienic.
Pablo 1984 - 15 Gru 2006, 20:05

tak sorki pomyliło mi się a to pokrętło nie jest podswietlane a sćiągnąc to to bardzo prosta sprawa starczy mocno pociągnac to pokrętło i później juz bradzo prosciutko da się to wyciągnąc żarówka to 5W taka sama jak do postojółwek.
slawoj - 15 Gru 2006, 20:11

OK serdeczne dzieki :ok: A to wogole ma jakis bezpiecznik jak tak to pod jakim numerkiem sie kryje ?
Pablo 1984 - 15 Gru 2006, 20:13

ja nie wiem jeszcze sie w to na tyle nie wgłebiłem bo fieste mam ok. 3 miesiecy
slawoj - 15 Gru 2006, 21:00

No to zupelnie tak jak ja heheh :ok: To moze jeszcze jakis spec nam jeszcze udzieli porady :)
madek - 15 Gru 2006, 22:08

bezpiecznik to jest raczej na cale podswietlenie deski, takze bys sie nim przejmowal w przypadku jakby nic nie swiecilo

a zeby sie dobrac do zarowki trzeba sciagac dwa suwaki i pokretlo ciagnac do siebie, i podwazasz od lewej strony ten plastik

a wszystko juz bylo na forum, trzeba tylko poszukac

slawoj - 15 Gru 2006, 22:24

No wlasnie zauwazylem:) Ale jeszcze nic nie bylo na temat podswietlania tych suwakow od regulacji ogrzewania :) Teraz juz wszystko wiem i serdeczne dzieki :ok:

[ Dodano: Pią Gru 15, 2006 21:48 ]
Aha jeszcze jedno bo tego akurat jeszcze nigdzie nie bylo :) Te plastyki na dwoch suwakach wyciagac do siebie tak jak to pokretlo od wentylatora czy jakos inaczej bo nie chialbym tych uwakow uszkodzic niechcacy.

jackrzec - 16 Gru 2006, 01:02

slawoj napisał/a:
Te plastyki na dwoch suwakach wyciagac do siebie tak jak to pokretlo od wentylatora czy jakos inaczej bo nie chialbym tych uwakow uszkodzic niechcacy.
Ciągniesz do siebie i zejdą...
naturalhigh - 24 Lis 2008, 20:39

przepalila mi sie zarowka podswietlenia sowakow i podg.szyby
chcialem wymienic
ale po zdjeciu pokretla tylko luzuje si eten plastik
nie da sie zdjac tego trzymie cos w miejscu tak nad zapalniczka
co to moze byc bo jesli to pociagne mocno to to wyrwie

Miły - 24 Lis 2008, 20:43

wyciagasz popielniczke i tam sa 3 sruby - jedna pod zapalniczka, jedna prostopale za popielniczka i jedna jest wkrecana od dolu tam gdzie popielniczka, ale po gimnastyce a się ją zobaczyć...
naturalhigh - 24 Lis 2008, 21:00

ok dzieki bede mial czas to zobacze