Forum FiestaKlubPolska -

Blacharstwo / Lakiernictwo / Kosmetyka samochodowa - Bad look - jak zrobic

Z@char 19 - 10 Gru 2006, 16:44
Temat postu: Bad look - jak zrobic
Siemanko czy wie moze ktos jak zrobic bad looka w fiescie bo nie bardzo wiem jak to zrobic gdyz maska w fiescie konczy sie rowno ze swiatlami
dday - 10 Gru 2006, 16:47

trzeba cofnąć światła :he:
Z@char 19 - 10 Gru 2006, 16:53

cofnac swiatla a jak to zrobic i nie wysunac maske do przodu
dday - 10 Gru 2006, 17:05

trzeba porzeźbić troche ;) wycinasz/wyginasz przedni pas pod światłami tak aby je ustawić głebiej albo kombinujesz/przerabiasz mocowania na lampie :fox:
a do maski przyspawujesz "trójkąty" w miejscach reflektorów, równanie, szpachlex, malowanie itd.
to jest kombinacja i nie ma na to gotowej recepty.........

dulo - 10 Gru 2006, 18:57

ja robiłem że maske popuściłem na śrubach pchnełem do przodu i dospawałem na równo dopasowane wcześniej kawałki blachy
LOY - 11 Gru 2006, 01:50

dday napisał/a:
trzeba porzeźbić troche ;) wycinasz/wyginasz przedni pas pod światłami tak aby je ustawić głebiej albo kombinujesz/przerabiasz mocowania na lampie :fox:
a do maski przyspawujesz "trójkąty" w miejscach reflektorów, równanie, szpachlex, malowanie itd.
to jest kombinacja i nie ma na to gotowej recepty.........

nie no wybacz ale : co za bzdury wypisujesz :rotfl: zostaw mocowania i pas w spokoju bo jak powyginasz to w życiu nie ustawisz swiateł a obok pieknego bad looka bedziesz miał swietnie krzywą linie świateł i migacza ....łatkę blachy spawasz jak najbardziej na zewnatrz otworu-unikasz grubego szpachlowania i zachowujesz bezpieczny odstep od reflektorów . po wspawaniou łatek popuszczasz śruby na zawiasach maski lekko ja wysuwasz 4-7mm wystarczy i wszystko pasuje doskonale ...swiatła są na starym poziomie i wciaz kozystasz z zamka maski ;) i tyle w temacie
PS i to nie ten dział !!!!!!!!!!!!!!!!!!! kolego :he:
tak wyglada "wysunieta" maska

Kamil - 11 Gru 2006, 13:05

LOY napisał/a:
nie no wybacz ale : co za bzdury wypisujesz zostaw mocowania i pas w spokoju

dokładnie tak jest...LOY bardzo dobrze Ci radzi...
ja jak robiłem w swojej fofi dad looka nic takiego nie kombinowałem...
najpierw wyciołem sobie szablony z tektury,odrysowałem na blsze i po wycięciu przyspawałem migomatem i jest bajka....

dday - 11 Gru 2006, 23:20

teraz przynajmniej wiadomo jak nie robić :ups: notw ale widzialem takie patenty jak napisałem i wsio było w porządeczku i światła się spokojnie dawały ustawić :yes:
Kamil - 12 Gru 2006, 10:18

no w sumie to i tak nie wszystko...pozostaje jeszcze żeźba w szpachli...