|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Ford fiesta swieci lampka ladowania
ramzes583 - 7 Gru 2006, 22:36 Temat postu: Ford fiesta swieci lampka ladowania Witam jak w temacie na poczatku swiecila i nie ladowalo akumulatora wymienilem szczotki z calym regulatorem napiecia i teraz laduje wszytsko ok ale dalej mi swieci lampka ladowania co moze byc a fiesta 94 poj 1.4 prosze o pomoc i z gory dzieki ps mzoe jakies kable sie odlaczyly lub cos podbnego np jest mozliwosc by kontrolka sie zawiesila lub cos podobnego
diodalodz - 8 Gru 2006, 00:56
albo zła masa alternatora albo wywalona dioda w mostku prostowniczym .
ramzes583 - 8 Gru 2006, 11:45
diodalodz napisał/a: | albo zła masa alternatora albo wywalona dioda w mostku prostowniczym . |
raczej dioda bo masa jest ok a ja zapalam auto to lampka ciemnieje troche wiec mus byc ktoras dioda i pytanie cvzy te diody sa takie same wszystkie i jak je wymienic
diodalodz - 9 Gru 2006, 00:36
zależy jaki jest alternator . Jeśli magneti marelli to od biedy na upartego da sie zmienić uszkodzona diode . Jeśli boscha to trzeba wymienić cały mostek . Ale najpierw trzeba go pomierzyć żeby mieć 100 % pewność ze to jest to . Najpierw diagnoza potem wymiana , tylko to jest właściwa kolejność .
slawomir-l - 11 Sty 2007, 21:06 Temat postu: ładowanie witam
daruj sobie wymiane wszystkiego do okoła mi9ałem to juz ze 2 razy sprawdz przewód wzbudzania miedzy alternatorem a rozrusznikiem pewnie koncówka konektóra zgniła i nie łaczy albo przewód sie zamoczył jest na wieszku popraw zaizoluj termokurczliwka i problem zniknie ;]
pozdrawiam
|
|