|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Elektryka - Centralny zamek
kazi - 26 Lis 2006, 02:03 Temat postu: Centralny zamek Przerobilem temat szyby od 3 d do 5d i nie pasuja a moze zamek centralny pasuje do 5 drzwiowej wersji od 4 drzwiowej. Mam na oku silowniki do zamka centralnego ale czy same silowniki (oryginalne od fiesty) beda pasowac do zamka bez silniczkow?
jackrzec - 26 Lis 2006, 02:30 Temat postu: Re: Centralny zamek
kazi napisał/a: | Przerobilem temat szyby od 3 d do 5d i nie pasuja a moze zamek centralny pasuje do 5 drzwiowej wersji od 4 drzwiowej. Mam na oku silowniki do zamka centralnego ale czy same silowniki (oryginalne od fiesty) beda pasowac do zamka bez silniczkow? | Same siłowniki są takie same, ale jeśli nie miałeś oryginalnie centrala, to Twoje zamki nie mają uchwytów na te siłowniki, ani dźwigienek za które one ciągną. Trzeba to dorobić, a wjaki sposób, to poszukaj, bo było!
kazi - 26 Lis 2006, 14:10
Ok a jakbym zalożył oryginalne cale zamki centralne razem z raczka i zamkiem to by pasowały? Wdaje mi sie ze drzwi w 3d sa dluzsze i czy linka by nie byla za dluga do 5d i ew czy napewno kasetka zamka jest taka sama bo wiele rzeczy rozni 3d i 5d nawet plastik pod kierownica nie pasuje od 3d do 5d.
odyniec - 26 Lis 2006, 14:30
kolego... plastik pod kierowicą nie pasuje pomiędzy mk3 a mk3.5 a tamta mk3.5 z której był plastik także była 5d
szynszyl - 26 Lis 2006, 20:30
linka jak ma pancerz i jak sie da wywinąc i ułożyć - to bedzie ale 3d do 5d .. sam pisałeś że drzwi są dłuższe w 3d... nie popekany plastik na koncach pancerza to warunek działąnia zamka... jak podumasz to od strony szyby puscisz dłużsżą linkę - kwestia wiertarki...
kazi - 27 Lis 2006, 23:07
juz wiem o jaki dzyndzelek chodzi zamek przykrecilem i wlasnie jego brakuje jak on powinien wygladac i jak go zrobic bo ze zdjec na forum widzialem jak wyglada oryginalny ale nie mam naprawde pomyslu jak go wykonac i z czego. Bylem dzisiaj w castoramie i nie znalazlem ( moze zle szukalem ) takiego czegos co by sie na to nadawalo prosze Was o pomoc bo juz od dawna chcialem miec centralny zamek w swojej fiescie
|
|