Forum FiestaKlubPolska -

Elektryka - Centralny zamek

kazi - 26 Lis 2006, 02:03
Temat postu: Centralny zamek
Przerobilem temat szyby od 3 d do 5d i nie pasuja a moze zamek centralny pasuje do 5 drzwiowej wersji od 4 drzwiowej. Mam na oku silowniki do zamka centralnego ale czy same silowniki (oryginalne od fiesty) beda pasowac do zamka bez silniczkow?
jackrzec - 26 Lis 2006, 02:30
Temat postu: Re: Centralny zamek
kazi napisał/a:
Przerobilem temat szyby od 3 d do 5d i nie pasuja a moze zamek centralny pasuje do 5 drzwiowej wersji od 4 drzwiowej. Mam na oku silowniki do zamka centralnego ale czy same silowniki (oryginalne od fiesty) beda pasowac do zamka bez silniczkow?
Same siłowniki są takie same, ale jeśli nie miałeś oryginalnie centrala, to Twoje zamki nie mają uchwytów na te siłowniki, ani dźwigienek za które one ciągną. Trzeba to dorobić, a wjaki sposób, to poszukaj, bo było!
kazi - 26 Lis 2006, 14:10

Ok a jakbym zalożył oryginalne cale zamki centralne razem z raczka i zamkiem to by pasowały? Wdaje mi sie ze drzwi w 3d sa dluzsze i czy linka by nie byla za dluga do 5d i ew czy napewno kasetka zamka jest taka sama bo wiele rzeczy rozni 3d i 5d nawet plastik pod kierownica nie pasuje od 3d do 5d.
odyniec - 26 Lis 2006, 14:30

kolego... plastik pod kierowicą nie pasuje pomiędzy mk3 a mk3.5 a tamta mk3.5 z której był plastik także była 5d ;/
szynszyl - 26 Lis 2006, 20:30

linka jak ma pancerz i jak sie da wywinąc i ułożyć - to bedzie ale 3d do 5d .. sam pisałeś że drzwi są dłuższe w 3d... nie popekany plastik na koncach pancerza to warunek działąnia zamka... jak podumasz to od strony szyby puscisz dłużsżą linkę - kwestia wiertarki...
kazi - 27 Lis 2006, 23:07

juz wiem o jaki dzyndzelek chodzi zamek przykrecilem i wlasnie jego brakuje jak on powinien wygladac i jak go zrobic bo ze zdjec na forum widzialem jak wyglada oryginalny ale nie mam naprawde pomyslu jak go wykonac i z czego. Bylem dzisiaj w castoramie i nie znalazlem ( moze zle szukalem ) takiego czegos co by sie na to nadawalo prosze Was o pomoc bo juz od dawna chcialem miec centralny zamek w swojej fiescie :|