Forum FiestaKlubPolska -

Mechanika - [MK3] Demontaż lusterek

marcus_87 - 23 Lis 2006, 18:12
Temat postu: [MK3] Demontaż lusterek
mam pytanie jak zdemontowac oslone lusterek? chcialem je zdjac do malowania i domyslam sie ze najpierw trzeba wyjac lustra ale nie mam pojecia jak to zrobic zeby ich nie uszkodzic
Kruku - 23 Lis 2006, 18:24

z doswiacznia wiem ze sciagnac szklo w lusterku to jest pikus ale zeby je zalozyc to jest padaka wiec polecam zainwestwac kupic gazer i tasme i zakleic je i pomalowac, najprosciej i bez kombinowania. wiem bo kiedys wymienialem szklo w lusterku
marcus_87 - 23 Lis 2006, 18:27

wlasnie ja tak mam ze nie lubie prowizory i mnie korci zeby to wyjac i zeby mi ladnie ze wszystkich stron pomalowali :-)
Kruku - 23 Lis 2006, 18:36

wiesz ja tylko doradzam, i tak zrobisz jak bedziesz chcial a jaki masz lusterka ten pierwszy mofel takie duze kwadratowe czy juz tkie oplywowe ??
marcus_87 - 23 Lis 2006, 18:46

mk3.5 czyli oplywowe
Kruku - 23 Lis 2006, 20:56

ja mam takie kwadratwe, ale u mnie bylo tak dwa zaczemy pa prawej i po lewej strinie na wcist tylko bardz delitatne, i truden do wsadzenai a pozatym takalapka w ksztalce osemki biegnaca do wajchy od regolacji tez na wcisk i latwo sie psujaca. s zeby tego bylo malo to przez lustro znaczy szklo a dokladnie przez ramke do ktorego ono est przyklejone bignie taie precik ktory napina takie dwa polce ktore opieraja sie o obodowe lusterka. z wycignieciem tego lusterka nie ma wiekszego problemu to to zrobisz cielim srubokretem a z wsadzniem jest puzneij bal. Wiec zycze Ci powodzenai ale sie puzniej pochwal jak ci to wyszlo. pozdro old ziom
Przepol - 23 Lis 2006, 21:13

hehehhe powiem tak jak masz paletki to rozebrac nie jest problem, ale zlozyc to juz wymagac chyba znajomosci czarow.
Ja tez zdejmowalem i rozbieralem lusterka do malowanie i jak rozdzielisz je od adapterow to zycze powodzenia, chociaz sa tacy ktorzy maja na nie jakies sposoby :D :D

jackrzec - 23 Lis 2006, 21:49

Może to ci pomoże, co prawda jeszcze nie ma opisu, ale są fotki (opis dodam, jak skończę)
http://jackrzec.republika...l/ellustmk3.htm

Kruku - 23 Lis 2006, 22:29

http://www.fiestaguides.c...irrors_old.html ja tez polecam ci stronek jak rozebrac lusterko moze ci to cos da