|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Mechanika ogólna - wymiana progów w mk2
przyczyn - 23 Lis 2006, 12:11 Temat postu: wymiana progów w mk2 witam potrzebuje wskazówek do wymiany progów (calych) w mk2 jak ktos cos wie nich pisze
PS tylko bez tekstów ze sie samemu nie da albo ciezko albo ble ble ble bo tak to najlatwiej
powoli chce rozpoczac odrestaurowanie mojej fiscinki czekamna troszke podpowiedzi pozdrawiam
Żółwik Tuptuś - 23 Lis 2006, 15:23
Spawasz trochę ? ( migiem ) .
Jeżeli tak to znajdź mój temat o słabych punktach budy w mk1/2 ( tu na tym podforum ) i w nim jest sporo informacji które ci się przydadzą .
Z moich rad - uważaj żeby ci wysokość otworu dzwiowego nie uciekła ( zarówno rantu na uszczelkę jak i przetłoczenia . reszta to pikuś i jakbys nie pospawał to będzie git .
Aha pamiętaj że jak zdejmiesz próg muszisz najpierw wyreperować to co on przykrywa i podłogę .
ps : jak naspawasz nowe progi bez wycinania starych to cię znajdę i zatłukę saperką
[ Dodano: Czw Lis 23, 2006 15:24 ]
i jeszcze jedno - jeżeli bl;acha we wnęce drzwi będzie dobra to wymień tylko poszycie progu poniżej wnęki drzwi ( łatwiejsze dla początkującego spawacza zarówno w robocie jak i w późniejszej obróbce )
przyczyn - 27 Lis 2006, 15:44
z tego co widac to wneka drzwi jest ok, najgorzej to zewnetrzne czesci. zastanawiam sie jak w takim razie to uciac zeby nie wymieniac czesci z wneki drzwi.???
ps. do glowi mi nie przyszlo zeby wspawac nowe na stare saperka nie bedzie potrzebna
mam jeszcze pytanie o grubość blachy jaka dobrze bybylo zatosowac np do latnia podlogi itd??
[ Dodano: Czw Lis 30, 2006 10:49 ]
up up
|
|