|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Tuning mechaniczny - Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obniżenie
lukop2 - 26 Paź 2004, 14:25 Temat postu: Sprężyny , Zawieszenie , Zawias , Obniżenie Czesc wszystkim...
Mozliwe ze ten temat byl juz poruszany wielokrotnie ale chcial bym zasiegnac rady co do sprezyn obnizajacych...chodzi mi o obnizenie fiesty ale bez potzreby wymiany amorkow seryjnych(mam nowe wiec szkoda by bylo)...z tego co sie orientuje to na seryjne amorki mozna zalozyc sprezyna obnizajace do 20 mm - czy to prawda?? I nastepne pytanie - ile kosztuja nowe i gdzie mozna takowe kupic ( chodzi mi o net of course )....
Pozdrawiam
Kermitos - 26 Paź 2004, 14:52
Z tego co ja wiem to na seryjnych amorach mozna do 40 mm obnizyc, ale skutek moze byc rozny, chociaz powinno byc wszystko ok. Ostatnio nowe koni byly na allegro.
Maczuga - 27 Paź 2004, 00:17
mi powiedziano trzecią wersję na seriach nie powinno się obniżać, więcej jak 35 mm i nią się zasugerowałem kupując Weitec'a i amory Kayaby gazówki. Jaka teoria była najbardziej wiarygodna, zobaczymy. A tak swoją drogą nie spotkałem się chyba ze sprężynami obniżającymi o 20/25 mm dedykowanych do Fiesty, pamiętam że w sklepach w Raichu były takie owszem ale cena!!!!!
Rycho - 27 Paź 2004, 08:08
W Jackym we Wro kompletne zawieszenie Cobra z obniżenim 60 przód, 40 tył kosztowało w granicach 1600 PLN brutto. Jedynie jakość tych zawieszeń jest nie do końca znana. Pojawiają się pojedyńcze opinie nawet pozytywne.
Rycho
P.S. Dostępne wersje obniżeń 40, 60, 30 (XR+RS), 50 (XR+RS) no i 60/40 ceny w miarę zbliżone +/- 100 PLN
Korton - 27 Paź 2004, 19:06
W intercarsie sprezyny Lesjoforsa (bardzo dobra firma) sa za okolo 500zl (do mk4) ale do mk3 powinny byc podobnie
Dynamike - 28 Paź 2004, 09:45
W ProjctXS (czy jakoś tak) w Krakowie podobno są za 350zł sprężynki do mk3, nówki sztuki, ale na ten temat to pewnie Virus będzie wiedzieć coś więcej.
Dynamike - 28 Paź 2004, 18:49
Ja mam założone progresywne vogtlandy (zielone) i nie bardzo po ich założeniu auto mi "siadło", ale za to teraz jeździ po zakrętach jak gokart!
RKRman - 29 Paź 2004, 00:13 Temat postu: sprężynki cze !
ja mam na przodzie skrócone od Diesla ( o dwa zwoje ! ) ale nie obyło sie bez skracania tłoczyska amorków , tył - o jeden zwój - amory zostały oryginalne.
Może dla co niektórych osób moje " poczynania " to jedna ,wielka KUPA :? ! - niestety w tym momencie nie wyłoże na oryginalne sportowe zawieszenie kupe kasy .
Po kilku " mocnych " próbach wsio OK - łącznie ze zbieżnością !!!
POZDRAWIAM
virus2 - 29 Paź 2004, 15:25
Tak w ProjectXS maj nowe sprzynki Jamexa koplet 4 za ok 370zł jak dobrze pamientam http://www.projectxs.pl/
|
|