|
Forum FiestaKlubPolska -
|
 |
Car Audio i CB - wygłuszenie
obal - 19 Lis 2006, 22:30 Temat postu: wygłuszenie witam jaki macie patent na to aby buda nie drgała tzn jak słucham muzy na ful to mi cała blach drga taki dziwny dzwięk
jackrzec - 19 Lis 2006, 23:15
Zerwij wszystkie tapicerki i plastiki i oklej matą bitumiczną i przestanie drgać... Było o tym na forum ze 100 razy
marcus_87 - 20 Lis 2006, 02:31
kup sobie sluchawki
Kamil - 20 Lis 2006, 09:58
marcus_87 napisał/a: | kup sobie sluchawki |
i podłącz łokmena...
ale tak poważnie to było...
najleprze,najprostrze rozwiązanie to mata bitumiczna...na allegro jest tego od groma po 5zł a nie jak w sklepie po 14zł...
cinot - 20 Lis 2006, 15:25
Zdejmujesz tapicerki drzwiowe, drzwi wyklejasz od wewnatrz matami, zaslaniasz nimi
tezo twory technologiczne.( takie dziury w blasze drzwiowej
Tapicerke od strony drzwi dobrze jest pokryc pastą tłumiącą.
To tak w skrócie ,poszukaj na dorum było milion razy dziwne żes jeszcze warna nie złapał
shalwia - 24 Gru 2006, 15:41
cinot napisał/a: | Zdejmujesz tapicerki drzwiowe, drzwi wyklejasz od wewnatrz matami, zaslaniasz nimi
tezo twory technologiczne.( takie dziury w blasze drzwiowej
Tapicerke od strony drzwi dobrze jest pokryc pastą tłumiącą.
To tak w skrócie ,poszukaj na dorum było milion razy dziwne żes jeszcze warna nie złapał |
Zamiast maty bitumicznej polecam użyć tasmy dekarskiej. Jest duuuużo tańsza od nawet najzwyklejszej maty akustycznej, a tłumi lepiej niż niejedna.
pietrus - 24 Gru 2006, 18:36
z tego co sie orientowalem to w miare dobra tasma firmy selena kosztuje ok. 30zł/m2... wychodzi taniej niz bitumiczna, a podobno jak mowi shalwia tlumi nawet lepiej.
Kafar777 - 24 Gru 2006, 20:14
Zapodam ci naprawdę napisany bardzo dobry artykuł o tym jak zrobić dobre granie w aucie powtarzam w aucie a nie dla publiki żeby cie połowa miasta słyszała
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=9787
shalwia - 26 Gru 2006, 19:36
pietrus napisał/a: | z tego co sie orientowalem to w miare dobra tasma firmy selena kosztuje ok. 30zł/m2... wychodzi taniej niz bitumiczna, a podobno jak mowi shalwia tlumi nawet lepiej. |
Ja kupiłem rolkę taśmy (niestety nie pamiętam ile miała długości ale chyba 10m) o szerokości 30cm za coś ok. 90zł i wytlumiłem nią oboje drzwi naprawdę szczelnie i jeszcze mi kawałek został.
depechetom - 17 Kwi 2007, 09:59
A ja chciałbym prosić o pomoc fiestologów którzy już robili zabieg wygłuszenia swojego autka. Kochani ! Ile mat potrzebnych jest na dobre wygłuszenie drzwi naszego bolida?
Mam 3 drzwiową MK 3kę i wynalazłem takie oto maty:
http://www.allegro.pl/ite...kka_gratis.html
Jesli ktoś moglby mi napisać ile sztuk takich półmetrowych kawałków potrzeba na moje obie furtki to bylbym bardzo wdzięczny!
POzdrawiam wszystkich !
kmb - 17 Kwi 2007, 19:30
potrzeba by bylo około 2 na blache wewnetrzna i z poltorej na zewnetrzna razem 3,5 (na jedne drzwi) ale polecam ci kupić polowe mniejsze bo taka wielka i tak musisz ciąć bo całą nie wejdzie, no a po drugie to mniejsze wychodza taniej kup 25 x 50 za 5, 39 sztuka wtedy bys potrzebował około 7 na jedne drzwi.
Pamietaj by w wieksze otwory fabryczne w drzwiach powkladac jakas lekka blache bo jak poprostu zakleisz matą te dziury to w pierwsza zime szlag je trafi bo to co bedzie zakrywac dziury bedzie wisiec w powietrzu i popeka od temperatury, a jak wstawisz blachy to beda usztywnione i bedzie na dluzej
Kamil - 18 Kwi 2007, 14:12
masz poczytaj sobie
http://www.powe.pl/fiesta.html?
kmb - 18 Kwi 2007, 20:53
forum przeczytalem juz wzdluż i wszeż i akurat jesli chodzi o wyciszanie drzwi raczej nic nowego sie nie dowiem
AeRJot - 22 Kwi 2007, 20:39
wygłuszenie drzwi (od srodka (2 warstwy) i na zewnątrz) oraz wyłozenia całej podłogi to 4 rolki (30cm x 10m) ... tasma dekarska soudall z castoramy .... efekt suuuuper
Marcinus - 22 Kwi 2007, 22:09
Polecam ma~te dekarską z castoramy tez uzywałem i efekt super i cena !
Piesek - 23 Kwi 2007, 02:31
a ja dzisaj wygłuszałem w mk2 drzwi i na jedne drzwi poszło 4 maty firmy boll 25x50cm, ale to poszło na samą blachę, pojutrze zatykam jeszcze dziury te pod tapicerką i orientacyjnie pójdą jeszcze 2-3 maty, więc na jedne porządnie wygłuszone drzwi 7 mat pójdzie... ale to jest bardziej profi audio, więc zupełnie inna bajka. Zupełnie ekonomicznie można nakleić tylko 1 matę na tą blachę i będzie już zadowalający efekt, tzn nie będzie "bicia blachy"
kmb - 23 Kwi 2007, 09:54
oj obawiam sie ze po jednej nie bedzie az tak dobrego efektu, ja zurzyłem na jedne drzwi nastepująco: 3,5 w srodku na tylna blache (50x50) i 3,5 na zewnętrzna blache(50x50) plus okolo metra kwadratowego blachy ocynkowanej by zatkac dziury fabryczne no i rzecz jasna tasmy filcowej prawie rolkę efekt jest moim zdaniem bardzo dobry jak na glosniki któe mam na przodzie
depechetom - 8 Maj 2007, 21:55
Marcinus napisał/a: | Polecam ma~te dekarską z castoramy tez uzywałem i efekt super i cena ! |
Ile kosztuje taka taśma - lepiej sie oplaca niż maty ???
Pozdrawiam!
marcus_87 - 8 Maj 2007, 22:01
lepiej sie oplaca, jak kiedys patrzylem to taka za 50zl wystarczy na wygluszenie dwoje drzwi w fiescie 3d (jesli sie nie mysle to ok 50zl kosztuje 10cm x 10m)
|
|